Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010 15:30

Συζήτηση στη Βουλή: Διαβεβαιώσεις Λοβέρδου για Νοσοκομείο Μολάων

Γράφτηκε από την

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να κλείσει ή να συγχωνευθεί το Νοσοκομείο Μολάων.
Συγκεκριμένα ο κ. Λοβέρδος δήλωσε στη Βουλή απαντώντας στον κ. Γρηγοράκο: "Ευχαριστώ πολύ, κύριε συνάδελφε, για το ερώτημα και για τη σχετική ενημέρωση που συνοδεύει το ερώτημα, διότι δεν είναι μόνο στο Νομό Λακωνίας, όπου αντί να δίνουμε το 100% των δυνάμεών μας, για τη διόρθωση της διαδικασίας παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, το κυρίως έργο μας κάνει γωνίες ή αναστέλλεται ορισμένες φορές λόγω των φημών και ασχολούμαστε και εσείς και εμείς με τις φήμες.
Σας ευχαριστώ λοιπόν, κατά πρώτον, για τον τρόπο με τον οποίο με υποδεχθήκατε και κατά δεύτερον, για την ευκαιρία που μου δίνετε να στείλω δύο μηνύματα, το ένα στο νομό σας, το Νομό Λακωνίας, το νομό τον οποίο έχετε την τιμή να εκπροσωπείτε στο Κοινοβούλιο, αλλά και το άλλο σε όλους τους νομούς της χώρας. Διότι αυτό το οποίο επισημαίνετε δεν συμβαίνει μόνο σε σας. Συμβαίνει σχεδόν παντού. Φήμες, που καθόλου δεν είναι άσχετες με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, θέλουν να κλείνει το ένα νοσοκομείο, να συγχωνεύεται το άλλο, να ανατινάζεται το τρίτο, να καταστρέφεται το τέταρτο, να απολύονται γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και διοικητικό προσωπικό.
Ολα αυτά είναι ψέματα από πάνω μέχρι κάτω, αγαπητέ κύριε συνάδελφε. Και δίνω σήμερα την διαβεβαίωση στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ότι κανείς υπουργός που σέβεται τον εαυτό του δεν θα μπορούσε, χωρίς την ολοκλήρωση του υγειονομικού χάρτη της χώρας, να σκεφθεί αν το άλφα ή το βήτα πρέπει να συγχωνευθεί, να καταργηθεί ή οτιδήποτε άλλο. Καμία προτεραιότητα κυβερνητική δεν υπάρχει επ’ αυτού και το δηλώνω αυτό ρητά και απερίφραστα. Τέτοιος κίνδυνος δεν υπάρχει και σας παρακαλώ πολύ κύριε συνάδελφε, αυτήν την ενημέρωση να την παράσχετε και στους πολίτες του Νομού Λακωνίας που εύλογα ανησυχούν".