Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015 11:22

Σε ύφεση οι πυρκαγιές στην Πελοπόννησο - Ξεκινά η καταγραφή των ζημιών

Γράφτηκε από την
Σε ύφεση οι πυρκαγιές στην Πελοπόννησο - Ξεκινά η καταγραφή των ζημιών

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η κατάσβεση των πυρκαγιών στην Πελοπόννησο, με τα δύο μέτωπα της φωτιά σε Σπαθοβούνι Κορινθίας και Ίρια Αργολίδας να βρίσκονται υπό έλεγχο, ενώ η φωτιά στην Νεάπολη Λακωνίας, παρότι δεν υπάρχει ουσιαστικό ενεργό μέτωπο ακόμα είναι σε ύφεση. 

Στη φωτιά της Νεάπολης λόγω της μεγάλης έκτασης που έχει καεί και των ισχυρών ανέμων που πνέουν υπάρχουν αρκετές αναζωπυρώσεις μικροεστιών, όπου αντιμετωπίζονται άμεσα από ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας που βρίσκονται και επιχειρούν.

Παράλληλα οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους, αφού η φωτιά έχει καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά της, όλοι προσπαθούν να ανασυντάξουν της δυνάμεις τους και σιγά - σιγά η περιοχή βρίσκει τους κανονικούς της ρυθμούς.

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται πυρετωδώς αντικαθιστώντας στύλους που έχουν καεί και σταδιακά αποκαθίστανται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, ενώ και άλλες υπηρεσίες αποκαθιστούν ζημιές που έχουν προκληθεί στα δίκτυα επικοινωνιών και στην υδροδότηση κάποιων χωριών όπου σταδιακά κι εκεί αποκαθίστανται οι ζημιές.

Εν τω μεταξύ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα, συγκροτούνται συνεργεία από την Περιφέρεια και το Δήμο Μονεμβασιάς, όπου αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν την καταγραφή των ζημιών που έχουν προκληθεί σε όλα τα επίπεδα, φυσικό περιβάλλον, κατοικίες, αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση για την ανακούφιση των πληγέντων.

Επιπλέον, αύριο το πρωί θα επισκεφθεί την πληγείσα περιοχή ο υπουργός αναπληρωτής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου επικεφαλής κλιμακίου, προκειμένου από κοντά να εξετάσει την κατάσταση και θα προεδρεύσει σύσκεψης στο δημαρχείο της δημοτικής ενότητας Βοιών στη Νεάπολη, με την συμμετοχή της περιφερειακής και της δημοτικής αρχής για την λήψη μέτρων ανακούφισης των πληγέντων, με πρώτους τους κτηνοτρόφους που έχουν ανάγκη χορήγησης ζωοτροφών, γιατί έχει καεί το σύνολο των βοσκοτόπων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER