Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015 07:49

Στην προσπάθειά της να σταθεί όρθια: Ο πιο παράξενος Αύγουστος της Μεσσηνίας

Γεμάτοι δρόμοι και παραλίες, μισογεμάτα μαγαζιά και ταμεία και… βροχερά απογεύματα συνθέτουν τον πιο παράξενο Αύγουστο που έχει γνωρίσει η Μεσσηνία τα τελευταία χρόνια.

ίγες μόλις μέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο, που παραδοσιακά ο νομός φιλοξενεί τους περισσότερους επισκέπτες του καλοκαιριού, η κίνηση στους δρόμους και στις παραλίες δείχνει ότι πολλοί Ελληνες ξεπέρασαν το σοκ των capital controls και ήρθαν έστω και για ολιγοήμερες διακοπές στη Μεσσηνία. Η κίνηση όμως στα καταστήματα και το ταμείο δείχνουν ότι οι Ελληνες δεν διαθέτουν πλέον το εισόδημα που ξόδευαν παρελθοντικά στις διακοπές τους. Την εικόνα του γκρίζου Αυγούστου συμπληρώνουν οι καθημερινές απογευματινές βροχές που διώχνουν τον κόσμο από τα ανοιχτά μαγαζιά και προκαλούν ζημιές στην αγροτική παραγωγή.

Μόλις σταματήσουν οι βροχές σε κάθε γωνιά της Μεσσηνίας ξεκινούν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, πανηγύρια και αγορές σαν αυτή που διοργανώθηκε χθες στην Αρτεμισία (φωτογραφία). Αναμφίβολα η Μεσσηνία προσπαθεί να κλείσει με θετικό πρόσημο τη φετινή τουριστική σεζόν, αλλά κανένας αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προεξοφλήσει το τελικό αποτέλεσμα, αφού είναι ακόμα νωπές οι ζημιές που προκάλεσαν τα capital controls.