Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015 15:20

Ενημερωτική εκδήλωση για τον Επικούρειο Απόλλωνα

Ενημερωτική εκδήλωση για τον Επικούρειο Απόλλωνα

Ενημερωτική εκδήλωση για τον Επικούρειο Απόλλωνα, τον ποταμό Νέδα και την Αρχαία Φιγαλεία έγινε την Τρίτη 18 Αυγούστου στη Νέα Φιγαλεία.

Τη βραδιά διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Φιγαλείας, με την Εταιρία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Deep Greece» που εδρεύει στην Ανδρίτσαινα. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής - γνωστός Πατρινός φιλόσοφος και διευθυντής του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών Απόστολος Πιερής, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο εργασιών του ναού του Επικούρειου Απόλλωνα Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, καθώς και το σκηνοθέτη - ερευνητή και μέλος της «Deep Greece» Martin McDarren, αλλά και τη Βασιλική Σαμουρίδη αντιπρόεδρο «Deep Greece», που εδρεύει στην Ανδρίτσαινα. Η εκδήλωση αποσκοπούσε στην ενημέρωση φορέων, συλλόγων, σωματίων και δημοτικών αρχών σχετικά με την σημασία των μνημείων για την περιοχή, την τουριστική προβολή τους, την αξιοποίηση τους καθώς και την αξία τους για την Φιγαλική και την Ηλειακή γη αλλά και όλο τον Ελλαδικό χώρο. 

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο αντιπερειφεριάρχης Ηλείας κ. Γεωργιόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Ηλείας κ. Πλατανιάς και ο δήμαρχος Ζαχάρως - Φιγαλείας κ. Φάμελος.