Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015 14:03

Ο Πολεμικός Σύλλογος "Κομάντος '74" για την εκδήλωση στη μνήμη του Παν. Γιαννόπουλου στο Κρυονέρι

Ζητάμε προκαταβολικά συγγνώμη από την οικογένεια του Ήρωα συμπολεμιστή μας για την ενέργειά μας αυτή, η οποία γίνεται για να επαναφέρει  την κατάσταση της τελετής τιμής, μακριά των πολιτικών και άλλων συμφερόντων τρίτων  και στα πλαίσια των τελετών  διοργάνωσης και  Ταφής των οστών του Ήρωα και των  Αποκαλυπτηρίων της προτομής του και μνημοσύνου  του έτους 2014.

 

Διαβάσαμε με μεγάλη λύπη μας το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου κ. Κώστα Μπούρα για το μνημόσυνο, που πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015  στο Κρυονέρι Τριφυλίας στη μνήμη ΤΟΥ ΠΕΣΟΝΤΑ ΗΡΩΑ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΜΑΣ, Παναγιώτη Γιαννόπουλου, στο οποίο, ενώ έχει τεθεί ένθετη φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται η  Σεβαστή μητέρα του Ήρωα Ανθυπασπιστή της Α Μοίρας Καταδρομών, Παναγιώτη Γιαννόπουλου, ΚΥΡΑ ΤΑΣΟΥΛΑ τα αδέλφια και οι συγγενείς του Ήρωα και οι συμπολεμιστές του, ΧΩΡΙΣ την παρουσία κανενός άλλου από τους "επισήμους και διοργανωτές,  δε γίνεται καμία αναφορά σε αυτούς. 

Βέβαια η περυσινή φωτογραφία (2014) συμπεριέλαβε και τον κ Δήμαρχο και όλους τους επισήμους.

-Δεν αναφέρεται  στο δημοσίευμα τίποτα για την σκόπιμα εμβόλιμη παρέλαση των εκπροσώπων των κομμάτων για ¨΄αγραν ψήφων"  σε προγραμματισμένη - από τον Ιούνιο εκδήλωση (πέρυσι δεν ήταν παρών ΚΑΝΕΝΑΣ), που, όταν εμείς πολεμούσαμε στην Κύπρο το έτος 1974, οι περισσότεροι από αυτούς ανέλαβαν την εξουσία  και τη διακυβέρνηση της χώρας για 41 χρόνια, διόρισαν παιδιά και εγγόνια, έφαγαν τον αγλέουρα, καταχρέωσαν δυο αγέννητες γενιές και δε νοιάστηκε κανένας για τους συμπολεμιστές μας ή τα παιδιά τους.

 (Για να μην τους αδικούμε, μας χορήγησαν μία βεβαίωση Ζώνης των Πρόσω ( βεβαίωση πολεμιστή) μετά ΑΠΟ ΕΙΚΟΣΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ το έτος 1998, επί υπουργίας αστράτευτου καταχραστή «μεγαλολαμόγιου» υπουργού, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ως δικαιολογητικό του τίποτα, στην υπηρεσία του πουθενά και για δωρεάν νοσηλεία μας στα στρατιωτικά νοσοκομεία και όχι δωρεάν εξέτασεις στα εξωτερικά ιατρεία)

Δεν αναφέρεται, γιατί αφαίρεσαν την ομιλία από τον πρόεδρο του ¨ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74" κ Παναγιώτη Αφάλη και τι δουλειά, σχέση ή συνάφεια είχε ο ομιλητής κ Σάββας Καλεντερίδης, εκλεκτός καλεσμένος του κ Μερκούρη, για τον οποίο είχαμε εκφράσει τις αντιρρήσεις μας, ---------αφού, όπως θα δείτε στο παράρτημα είχαμε τους λόγους μας, γνωρίζοντας ότι συνεργαζόταν με τον εθνοφρουρό κ Νικόλαο Αργυρόπουλο, συμπολεμιστή του κ Μερκούρη, ο οποίος (Αργυρόπουλος) και οι συνεταίροι του ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ χιλιάδες κόσμου σε Ελλάδα και Κύπρο παρουσιαζόμενοι ως οι εκπρόσωποι όλων των πολεμιστών Κύπρου 1974,  και διοργανώνοντας «μουφοτελετές» με παράνομες πράξεις τους αποκόμισαν  ίδια οφέλη με παράλληλο εξευτελισμό όλων των πολεμιστών κλπ -------- όπως και για την παρουσία των υποψηφίων των πολιτικών κομμάτων, ο πρόεδρος του Συλλόγου και ο  υπεύθυνος αδελφός της οικογένειας του Ήρωα Δημήτρης για το άσχετο της συμμετοχής του ως ομιλητή, στον κ Μερκούρη,  με τα γεγονότα, που εμείς ΖΗΣΑΜΕ.

Ο κ Σάββας Καλεντερίδης, ο οποίος σημειωτέον  στην ομιλία του, δεν ανέφερε τίποτα  για τους αγώνες μας, δε χαιρέτησε καν τους συμπολεμιστές μας καταδρομείς, ---------βέβαια, αν υπηρέτησε στις καταδρομές, του γνωρίζουμε, ότι ποτέ μέχρι σήμερα πρασινοσκούφης αξιωματικός δε μας επιφύλαξε τέτοια  δημόσια συμπεριφορά, από τον τελευταίο στην ιεραρχία μέχρι το στρατηγό, μας σφίγγουν το χέρι και μας αγκαλιάζουν---------στην προσφώνησή του και το χειρότερο ανέφερε το όνομα του Ήρωα συμπολεμιστή μας 3-4 φορές με το βαθμό του Δεκανέα, ενώ μετά από αγώνες του Συλλόγου μας, όλοι οι πεσόντες στην Κύπρο έφεδροι καταδρομείς και γενικά Ελλαδίτες προήχθησαν στο βαθμό του Ανθυπασπιστή, χωρίς  ποτέ να λάβουν οι γονείς και τα αντίστοιχα του βαθμού χρήματα, γιατί δεν περίσσεψαν, αφού δόθηκαν από τους εκάστοτε "κυβερνώντες". για να καλύψουν της ανάγκες "λαμογιών", αντί  να δοθούν στους γονιούς, που γέννησαν ανάθρεψαν και παρέδωσαν Ήρωες στην Πατρίδα. 

Πέραν αυτού το περιεχόμενο της ομιλίας δεν αναφερόταν στην Α Μοίρα Καταδρομών και τους 344 λοκατζήδες και τις νικηφόρες μάχες των παιδιών της.

 

Το ιστορικό της ΟΜΙΛΙΑΣ

Ο κ Μερκούρης, σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Συλλόγου μας κ Παναγιώτη Αφάλη, πριν  έξι-δέκα μέρες  του γνώρισε, «ότι θα έχει ομιλία αυτός ως εκπρόσωπος του Συλλόγου και  ο κ Σάββας Καλεντερίδης και ότι θέλει πολύ κόσμο (για ψηφουλάκια) όπως αποδείχτηκε και ΄οχι για να τιμήσουν τη μνήμη του Ήρωα συμπολεμιστή μας». Στις αντιρρήσεις μας για  την ομιλία του κ Καλεντερίδη, απάντησε στον αδελφό του Ήρωα Δημήτρη «τώρα τον κάλεσα τι να κάνω»  Στον πρόεδρο του Συλλόγου, όταν μετά την τελετή του ζήτησε εξηγήσεις σε τόνο φωνής ψηλό και παρουσία κόσμου, γιατί του έκοψε την ομιλία του απάντησε «Κάθε χρόνο θα μιλάς» Βέβαια απέφυγε το γιουχάισμα, αλλά όχι και την αποδοκιμασία των παρόντων, που περίμεναν να μάθουν  αλήθειες για πολεμικά γεγονότα, από αυτούς που τα έζησαν. 

Φυσικά άμα γνωρίζαμε τις προθέσεις του κ Μερκούρη, αφενός δε θα συμμετείχαμε στα «Μερκούρια» και αφετέρου αν γνωρίζαμε ότι θα εγκλωβιστούμε μετά τις διαβεβαιώσεις του εκπροσώπου της οικογένειας για τέλεση καταδρομικού μνημοσύνου, θα φωτοτυπούσαμε την ομιλία και θα τη μοιράζαμε στους παραβρισκόμενους. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι τα φετινά  «Μερκούρια» θα είναι και τα τελευταία στο συγκεκριμένο χώρο. 

 

Παρουσία πολιτευτών

Για την παρουσία  στο χώρο τιμής του Ήρωα των υποψηφίων πολιτευτών, σύμφωνα και με την αντίστοιχη  δημοσίευση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας στην εφημερίδα σας, αφού εκφράσαμε τις αντιρρήσεις, τόσο στη ΝΟΔΕ, όσο και στον αδελφό του Ήρωα Δημήτρη, αφού ο κ Μερκούρης δε σήκωνε το τηλέφωνο και δεν είχαμε απάντηση, το Σάββατο το βράδυ ώρα 8 ενημερώσαμε τα μέλη και φίλους μας, ότι με τις προαναφερθείσες πρωτοφανείς στημένες προϋποθέσεις, δε θα συμμετέχουμε στην τελετή. 

Δυστυχώς, μετά μία ώρα μας πήρε τηλέφωνο ο αδελφός του Ήρωα Δημήτρης και μας διαβεβαίωσε, λέγοντας μας, « ότι μετά και από συνεννόηση με τον κ Μερκούρη   και την Αστυνομίας, ο μόνος που θα παραβρεθεί και πολύ σωστά, θα είναι ο κ Λαμπρόπουλος Ιωάννης επί υπουργίας του οποίου κατασκευάστηκε και το μνημείο. 

( Για την ιστορία του μνημείου)

Ο τότε υφυπουργός Άμυνας κ Ιωάννης Λαμπρόπουλος ενημερώθηκε (πληροφορήθηκε κακώς σκόπιμα) από τους Μερκούρηδες και το συνάφι τους και  του ζήτησαν να εγκρίνει τη δαπάνη για την ανέγερση προτομών για δύο  πεσόντες Μεσσήνιους της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛ.ΔΥ.Κ),  ( όχι εθνοφρουρούς) χωρίς να ενημερώσουν τον  αρμόδιο φορέα τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πολεμιστών ΕΛ.ΔΥ.Κ  και  χωρίς να μας καλέσουν στα αποκαλυπτήρια. Όταν το πληροφορηθήκαμε από την εφημερίδα σας, πήραμε τηλέφωνο τον κ Υπουργό, έλειπε και του αφήσαμε παραγγελία, ότι η Μεσσηνία είχε και άλλο ήρωα πεσόντα  στην Κύπρο το έτος 1974, τον Καταδρομέα Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Προς τιμή του αμέσως πήρε τηλέφωνο τον πρόεδρο του Συλλόγου κ Παναγιώτη Αφάλη,  και του είπε «Πρόεδρε δε με είχαν ενημερώσει, έδωσα ήδη εντολή να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση της προτομής. Η εντολή υλοποιήθηκε σε χρόνο μηδέν. Πριν από αυτό είχαν μεσολαβήσει για το σκοπό αυτό πολλές αποτυχημένες προσπάθειες του Συλλόγου με τους αρμόδιους  φορείς του τότε Δήμου Κοπανακίου)

Έτσι συνυπάρξαμε, μετά το πέρας της εκκλησίας στο μοναδικό καφενεδάκι του χωριού με τους υποψηφίους, χωρίς να ανταλλάξουμε ούτε καλημέρα. Δηλαδή εξαναγκαστήκαμε να φανούμε και αφιλόξενοι-αγροίκοι σε ανθρώπους, που καν δε γνωρίζαμε, για να προστατέψουμε το Σύλλογό μας. Φυσικά για φωτογραφία, ούτε που θα γινόταν λόγος.

Δυστυχώς διανύσαμε 300 χιλιόμετρα και παραβρεθήκαμε στη στημένη «Μερκούρια» τελετή, με βλάβη των συμφερόντων του συλλόγου μας. 

Ο κ Μερκούρης ήταν απών και με μηδενική προσφορά στις τελετές διοργάνωσης και  Ταφής των οστών του Ήρωα και στα Αποκαλυπτήρια της προτομής του. Εμείς είμαστε παρόντες, ΜΟΝΟ από υποχρέωση και καθήκον, που απορρέει από το καταδρομικό πνεύμα, που μας  διακατέχει.

Μετά την ανέγερση της προτομής ο κ Μερκούρης άρχισε να κάνει τελετές ΚΡΥΦΑ ΑΠΟ ΜΑΣ,  χωρίς να μας καλεί, με το αιτιολογικό, ότι αυτές αφορούν όλους τους πολεμιστές Κύπρου 1974, και δε αφορούσαν μας, γιατί δεν είμαστε «Μερκούριοι εθνοφρουροί πολεμιστές» αλλά λοκατζήδες πολεμιστές, στις οποίες καλούσε την οικογένεια τού Ήρωα,  για να καλύψει την εκμετάλλευση   της τελετής, για την απόκτηση προβολής από τον ίδιο και το «συνάφι» του.

 Παραπληροφορούσε δε τους τρίτους δήθεν,  ότι τελεί μνημόσυνο για όλους τους πεσόντες  της Κύπρου, επίσης ποτέ δε κάλεσε τους εκπροσώπους της ΕΛ.ΔΥ.Κ σε καταδρομικό ατομικό μνημείο και όχι σε κοινό μνημείο πεσόντων Ηρώων σε κεντρική πλατεία, που όφειλε να είχε κατασκευάσει, με την ιδιότητες του Εθνοφρουρού πολεμιστή Κύπρου 1974 ---------και μάλιστα, όπως μας πληροφόρησαν και στο Κοπανάκι του τραυματία πολέμου στην Κύπρο 1974, βέβαια εμείς δεν βρήκαμε το όνομά του στις επίσημες καταστάσεις των τραυματιών, αλλά των πολεμιστών βλέπε στο παράρτημα------ και του αρμόδιου εκλεγμένου φορέα του Δήμου,  άμα πραγματικά ενδιαφερόταν για τη τιμή των πεσόντων Ηρώων στην Κύπρο το έτος 1974 και όχι για ………..  

Βλέπε σχετική αλληλογραφία στο παράρτημα που ακολουθεί και στο διαδίκτυο. 

Ο κ. Μερκούρης υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά Κύπρου και η συμπεριφορά του είναι ταυτότητα και τακτική, που ακολουθούν οι διασπασθέντες σε  δεκάδες  «μουφοσυλλόγους», Εθνοφρουροί Κύπρου 1974 (Κατασκευάζουν μνημεία  ιστορικά εκτρώματα εξαπατώντας φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτικούς δημοσιογράφους, κάνουν μνημόσυνα οικογενειακά κλπ. Αυτοονομάζονται εκπρόσωποί μας και ενεργούν παράνομες πράξεις και εμπλέκουν και μας για την απόκτηση ιδίου οφέλους κλπ

Βέβαια όταν η οικογένεια αντιλήφθηκε τη συνεχή  απουσία μας από το χώρο στον οποίο πρωτοστατήσαμε στις προηγούμενες τελετές, απόρησε και μας ενημέρωσε. 

Έτσι  πέρυσι 8 Σεπτεμβρίου 2014 έγινε ένα καταδρομικό μνημόσυνο αντάξιο της μνήμης του Ήρωα συμπολεμιστή μας, με τη συμμετοχή όλων (Δημάρχου, Δημοτικών συμβούλων, οικογένειας, συμπολεμιστών κλπ και φυσικά και  του κ Μερκούρη, στον οποίο δεν άρεσε  η ομιλία  του προέδρου του Συλλόγου κ Παναγιώτη Αφάλη και φαίνεται, όπως αποδείχτηκε φέτος έκανε το παν για να την αποφύγει στο μέλλον. 

Δεν είναι τυχαίο, ότι έχει εξαφανιστεί από το τοπικό διαδίκτυο ό,τι σχετικό  με την τελετή του μνημοσύνου του  έτους 2014 και από τα αποκαλυπτήρια έχει παραμείνει ένα κείμενο με επιλεγμένες φωτογραφίες, στις οποίες δε φαίνεται ούτε ένας πρασινοσκούφης.

( Όσοι ενδιαφέρεσθε για τις τελετές Μεταφοράς-Ταφής των οστών του Ήρωα και Αποκαλυπτηρίων της προτομής του  Ήρωα συμπολεμιστή μας  δείτε την ιστοσελίδα μας www.comandos74.gr ΄. Στην αρχική υπάρχει βίντεο των αποκαλυπτηρίων και στη στήλη Ήρωες  φωτογραφίες από είκοσι και πλέον  τελετών αποκαλυπτηρίων προτομών Ηρώων συμπολεμιστών μας. 

Ο καταδρομικός τρόπος τέλεσης του μνημοσύνου δεν άρεσε στον κ Μερκούρη και έκανε ό,τι μπορούσε, για να επαναφέρει την τελετή στα μέτρα του και τα συμφέροντα του αντικαθιστώντας εμάς, με το «συνάφι του» -----Βέβαια και το έτος 2014, από την επιστολή μας με αρ. 41/27-6-2014) που ακολουθεί  στο παράρτημα θα διαπιστώσετε, ότι δεν μπόρεσε να χωνέψει, ότι θα παραβρεθούν λοκατζήδες στον οικείο χώρο τους, τον οποίο είχε οικειοποιηθεί.

 Άλλωστε, η μέχρι σήμερα πορεία μας, μας δίδαξε ότι  οι εθνοφρουροί  και όχι μόνο, προσπαθούν με κατώτερες πράξεις,  να μας μειώσουν και να καλύψουν τη ζήλεια και το κόπλεξ, που έχουν  για τους πρασινοσκούφηδες.

 Όπως πληροφορηθήκαμε είπε στο μνημόσυνο, ότι δεν πολεμήσαμε, ενώ γνωρίζει πολύ καλά, ότι είμαστε ο ΜΟΝΟΣ ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΟΣ πολεμικός σύλλογος Κύπρου 1974, που εκδίδουμε και διανέμουμε δωρεάν  κάθε χρόνο χιλιάδες δίπτυχα ημερολόγια με την ιστορία μας σε όλους τους πολίτες, που συναντάμε σε εκδηλώσεις και αλλού. 

Ο κ Καλεντερίδης φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του, από τις αρχές του έτους 2014, περιγραφή τελετής κοπής πίτας, που πραγματοποίησαν οι εταίροι της οικιακής μη κερδοσκοπικής εταιρείας "Βετεράνοι Κύπρου 1974"  Αργυρόπουλος Νικόλαος (εθνοφρουρός)  Δούλας Αντώνης, οι αυτοβαπτισθέντες-αυτοαποκαλούμενοι πρόεδρος και γενικός γραμματέας  του ανύπαρκτου-μούφα πανελλήνιου συλλόγου «Βετεράνοι Πολεμιστές Κύπρου 1974», ενώ είναι μέλη της Αστικής Μη κερδοσκοπικής Εταιρείας «Βετεράνοι Κύπρου 1974» με άλλους τέσσερις συνεταίρους  τους Ανδρέα Κριθάρη, Γεώργιο Καντεράκη, Κωνσταντίνο Μαδιανό και Κωνσταντίνο Καμζέλη,  ενεργούντες σε Ελλάδα και Κύπρο, με την ιδιότητα του εκπροσώπου όλων των πολεμιστών Κύπρου 1974 πράξεις παράνομες και αποκομίζοντας ίδιο όφελος σε βάρος μας και ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ  έτσι εξακολουθεί να ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΊΤΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΓΙΑ «ΜΟΥΦΑΤΖΉΔΕς». Βλέπε παράρτημα

Αξιότιμε κ Δήμαρχε

Επειδή  είσθε σοβαρός και  μορφωμένος άνθρωπος και καθ ομολογία πετυχημένος δήμαρχος,  πιστεύουμε, ότι δεν ήταν σε γνώση σας τα σχέδια του κ Μερκούρη για το λόγο αυτό και  προς σεβασμό της μνήμης του πεσόντα Ήρωα συμπολεμιστή μας, της μητέρας του και της οικογένειας του συμπολεμιστή μας, δε δημιουργήσαμε επεισόδια.

Θέλουμε να σας παρακαλέσουμε, από σήμερα να αφαιρέσετε την αρμοδιότητα διοργάνωσης της τελετής των «Μερκουρίων» στο Κρυονέρι, από τον κ  Μερκούρη,  ο οποίος πέραν του ότι ακατάλληλος είναι και  εξαιρετικά επικίνδυνος, αφού η περιορισμένη πνευματικότητα  σε συνδυασμό με το πολιτικό του συμφέρον, δεν τον αφήνουν να ξεχωρίσει τι σημαίνει: ΤΙΜΗ ΜΝΗΜΗΣ πεσόντα Ήρωα, από ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ  αυτής.

Βέβαια καλό θα ήταν, εφόσον υπάρχουν χρήματα να κατασκευάσετε ένα μνημείο πεσόντων Κύπρου, για να τελούνται ανεμποδίστως «Τα ΜΕΡΚΟΫΡΙΑ»

Αγαπητή Ελευθερία και κ. Μπούρα

Σύμφωνα με τα παραπάνω, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Κρυονέρι Τριφυλίας τελετή προσβολής και εκμετάλλευσης της ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΠΕΣΟΝΤΑ ΗΡΩΑ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΜΑΣ, ΜΕ ΑΝΤΊΣΤΟΙΧΗ ΗΘΙΚΗ ΒΛΆΒΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ Συλλόγου μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία που μας δώσατε να αναδείξουμε την εκμετάλλευση  της μνήμης των συμπολεμιστών, με τους οποίους ταξιδέψαμε μαζί  για την Κύπρο και αυτοί δεν ξαναγύρισαν, από αυτούς, που γύρισαν.

Περισσότερες πληροφορίες  στον ιδρυτή και εκλεγμένο πρόεδρο του πολεμικού Συλλόγου «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» κ Παναγιώτη Αφάλη τηλ 210-9241222 και κιν 6934-779656 και στην ιστοσελίδα μας www.comandos74.gr