Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015 08:32

Επιτυχημένο το Ράλι Ιστορικών Αυτοκινήτων στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον

 

Με επιτυχία και με τις καλύτερες εντυπώσεις για τα πληρώματα από την περιοχή ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Κυπαρισσία το 44ο Ράλι Ιστορικών Αυτοκινήτων, που διοργάνωσε η ΦΙΛΠΑ στη Δυτική Πελοπόννησο και ένα μεγάλο μέρος του πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία.

Στην ειδική διαδρομή που έγινε το Σάββατο, οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν από την κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας με προορισμό τη Μεθώνη με σύντομες στάσεις σε Γαργαλιάνους και Φιλιατρά κατά την επιστροφή, ενώ ο τερματισμός ήταν και πάλι η Κυπαρισσία. Το κοινό της περιοχής εντυπωσιάστηκε από τα πανέμορφα ιστορικά αυτοκίνητα, με το παλαιότερο να είναι του 1920 και να ακολουθούν άλλα από την δεκαετία του 1930 και πιο μεταγενέστερα. 

Το βράδυ του Σαββάτου στο παραλιακό κέντρο "Εν Πλω" έγινε η απονομή των μεταλλείων στους πρώτους ανά κατηγορία, ενώ από την πλευρά του Δήμου Τριφυλίας παρατέθηκε δείπνο σε συμμετέχοντες και διοργανωτές.

Νικητές στην κατηγορία Regularity ήταν: πρώτοι Γιώργος Γεωργακόπουλος – Κωνσταντίνος Τσιτσιλώνης με Morris mini του 1967, δεύτεροι οι Λεωνίδας Νασσόπουλος – Δημήτρης Μαυρίκης με Peugeot 504 GL του 1977, τρίτοι οι Θεμιστοκλής Κονταράτος – Μάνος Παλαβίδης με Porsche 911 Sc του 1980. 

Στην κατηγορία Touring πρώτοι ήταν οι Αιμίλιος Μάριος Ηλίου – Χάρις Παπαμιχαλόπουλος με Innoceti Mini Cooper του 1973, δεύτεροι οι Βασίλειος Δούγαλης – Θεόδωρος Δούγαλης με Zastava 7500 LC του 1953, τρίτοι οι Μάριος Πέλιας – Χριστίνα Χατζηπαρασκευά με Volkswagen 1300 cabrio του 1970.

Απονομές επάθλων έγιναν και σε επιμέρους κατηγορίες των οχημάτων, ενώ τιμητικές πλακέτες και έπαθλα δόθηκαν σε αρκετούς συμμετέχοντες που διακρίθηκαν σε διάφορους τομείς.

Αναμνηστική πλακέτα από τον πρόεδρο της ΦΙΛΠΑ Δημήτρη Βερναρδάκη δόθηκε στο δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα για την υποστήριξη του δήμου στην διοργάνωση, όπως και στους άλλους δήμους που συμμετείχαν, στο Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας, στον Αντώνη Τζαναβάρη ξενοδόχο αλλά και παλιό ραλίστα, που συνέβαλε τα μέγιστα στο να φιλοξενηθεί το Ράλι και στην Τριφυλία. Επίσης ο κ. Βερναρδάκης ευχαρίστησε όλους για την βοήθειά τους και την υποστήριξή τους. Ενα δώρο με τοπικά προϊόντα της Τριφυλίας προσέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος Τριφυλίας στον πρόεδρο της ΦΙΛΠΑ ευχαριστώντας τον για την ευκαιρία που έδωσαν στον κόσμο της περιοχής να δει από κοντά αυτά τα αυτοκίνητα και συμπλήρωσε ότι επίσης έδειξαν τι σημαίνει να έχεις πάθος για κάτι που αγαπάς τόσο πολύ. 

Κ.Μπ.