Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2015 14:32

Εκπαιδευτικά προγράμματα του Αγροκτήματος "Φοίφα"

Γράφτηκε από την
Εκπαιδευτικά προγράμματα του Αγροκτήματος "Φοίφα"

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Αγροκτήματος Φυσικής και Παραδοσιακής Καλλιέργειας "Φοίφα" θα συνεχιστούν και τη νέα χρονιά  2016.

Μέσα απο τα προγρἀμματα του αγροκτήματος, οι συμμετέχοντες καλούνται να αποκτήσουν σημαντικό περιβαλλοντικό γνωστικό υλικό, αλλά και να αναπτύξουν με βιωματικό τρόπο μια ολιστική περιβαλλοντική οπτική και πρακτική, όπου ο άνθρωπος δε νοείται σαν αποκομμένο κομμάτι στην φυσική διαδικασία, αλλά είναι ένας νοήμων ενεργός οργανισμός, σε πλήρη αλληλεξάρτηση με το φυσικό του περιβάλλον και ως εκ τούτου ένα με την φύση γύρω του.

Ο χώρος συναποτελείται από θεματικές γωνιές που δίνουν την αφορμή για εκπαιδευτικούς περιπάτους και εργαστήρια επιμόρφωσης για μικρούς και μεγάλους. Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί για ζωτικά θέματα όπως: η αειφορία στην καλλιέργεια, η Τράπεζα Σπόρων - ένα εργαλείο (αυτο) διαχείρισης της τροφής και προστασίας της βιοποικιλότητάς μας, η σχέση των παιδιών και των ενηλίκων με το σώμα τους / το αποτύπωμά τους μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον και η αισθητηριακή ολοκλήρωση μέσα σε αυτό. Επίσης, η επανάχρηση των «άχρηστων» υλικών, μέσα απο την δημιουργία χρηστικών και εικαστικών κατασκευών, η εκμάθηση τεχνικών μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, μέσω δημιουργικής ανακύκλωσης, αλλά και μέσω της οικιακής αλλά και της συνοικιακής κομποστοποίησης.

Το καινοτόμο εκπαιδευτικό έργο του έχει ξεκινήσει με μικρά βήματα από το 2012, ενώ υπάρχει πλέον ενδιαφέρον συμμετοχής από όλη την Ελλάδα.


NEWSLETTER