Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2016 08:24

Πολύωρες διακοπές ρεύματος από την κακοκαιρία

Πολύωρες διακοπές ρεύματος από την κακοκαιρία

Πολύωρες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος σε συνοικίες της Καλαμάτας και στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα προκάλεσε το μπουρίνι που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, ενώ μικρότερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στο δίκτυο της ΔΕΗ στη Μάνη και την Πυλία.

Στην Καλαμάτα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα προκλήθηκε στις περιοχές των Λεΐκων, όπως και της Σπερχογείας, που γύρω στις 3 το μεσημέρι επλήγησαν από διαδοχικούς κεραυνούς, με συνέπεια -όπως ενημερώθηκε η «Ε» από στελέχη της επιχείρησης- να διακοπεί η ηλεκτροδότηση καθώς βγήκαν εκτός λειτουργίας ασφάλειες και υποσταθμοί του δικτύου της ΔΕΗ.

Στις πιο πάνω περιοχές, έσπευσαν συνεργεία της ΔΕΗ που εργάζονταν ακατάπαυστα προκειμένου να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση, ωστόσο η έκταση των ζημιών ήταν σημαντική, με συνέπεια η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος να διαρκέσει πολλές ώρες, αναμενόταν ωστόσο ότι το αργότερο μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα να έχουν ηλεκτροδοτηθεί και πάλι οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών.

Μικρότερης έκτασης διακοπές σημειώθηκαν στα Γιαννιτσάνικα και στην περιοχή της Μάνης, προς το Αλμυρό, αλλά και στο κέντρο της Καλαμάτας, ενώ σποραδικά προβλήματα παρουσίασε το δίκτυο της ΔΕΗ και στην Πυλία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή της Καλαμάτας, όπως ενημέρωσε την «Ε» η Πυροσβεστική, δεν υπήρξαν εγκλωβισμοί σε ασανσέρ, ενώ παρ’ όλη τη νεροποντή δεν έγιναν κλήσεις για άντληση υδάτων.