Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2016 22:17

Να αποσύρει το σχέδιό της για το Ασφαλιστικό, καλεί την κυβέρνηση, το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών της ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Να αποσύρει το σχέδιό της για το Ασφαλιστικό, καλεί την κυβέρνηση, το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών της ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Την κάθετη αντίθεσή του με το σχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, εκφράζει το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών της ΔΕΗ Μεγαλόπολης και καλεί την κυβέρνηση να το αποσύρει, χαρακτηρίζοντάς το, ως «αντιασφαλιστική επίθεση», ενώ σημειώνει πως «μόνη ελπίδα για το αύριο είναι να ανατρέψουμε τα μνημόνια».

Ειδικότερα, το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει μεταξύ πολλών άλλων, ότι «η κυβερνητική πρόταση αποτελεί ένα μεγάλο σφαγείο για τις συντάξεις. Σε πρώτη φάση θα σφαγιαστούν όσοι θα πάρουν σύνταξη από τις αρχές του 2016 και σε δεύτερη φάση, το σφαγείο θα επεκταθεί και σε όσους παίρνουν ήδη σύνταξη. Τα σχέδια της κυβέρνησης θα καταστήσουν τις συντάξεις, συντάξεις φτώχειας, πείνας και εξαθλίωσης» αναφέρει το σωματείο, προσθέτοντας πως, «ό,τι δεν κατάφεραν Σημίτης - Γιαννίτσης πάει να το αποτελειώσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το 3ο μνημόνιο και την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό».

Επιπλέον στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι, «το αναλογικό τμήμα της σύνταξης με τον υπολογισμό του συντάξιμου μισθού με το μέσο όρο των μηνιαίων αποδοχών στο σύνολο του εργασιακού βίου και τη δραστική μείωση του συντελεστή αναπλήρωσης, οδηγεί την τελική σύνταξη να είναι μειωμένη για όσους συνταξιοδοτηθούν μετά την 1/1/2016 από 15% έως 30%. Πρόκειται για τη «σφαγή» των «νέων» συνταξιούχων. Αυτό και μόνο σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στα ΥΒΑΕ σε Μονάδες και Ορυχεία, θα υποστούν δραματική μείωση των - ήδη μειωμένων - συντάξεων».

Το μεγαλύτερο σωματείο των εργαζομένων στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη, αναφέρει: «Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο για την ασφαλιστική ‘'μεταρρύθμιση'' που στην ουσία αποτελεί την χαριστική βολή για εκατομμύρια ανθρώπων που συγκροτούν τον κοινωνικό ιστό της χώρας. Η οργανωμένη αντίσταση απέναντι στην αντιασφαλιστική επίθεση, για την διατήρηση και διεύρυνση των κατακτήσεών μας, αποτελεί καθήκον του εργαζόμενου λαού».

«Μόνη διέξοδος, μόνη ελπίδα για το αύριο, είναι να ανατρέψουμε τα μνημόνια. Να υπερασπίσουμε τη ζωή και τις οικογένειές μας. Υπάρχει τρόπος. Όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας, όλοι μαζί μπορούμε. ΤΩΡΑ τα Συνδικάτα πρέπει με αποφασιστικό, μαχητικό και ενωτικό τρόπο να οργανώσουν τον αγώνα μας» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το σωματείο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ