Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016 14:45

Ο ΕΟΣ κόβει πίτα στο Νερόμυλο 

Στο Νερόμυλο θα κόψει φέτος την πίτα του ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, αυτή την Κυριακή 17 Ιανουαρίου. Ο ΕΟΣ συνεχίζει έτσι την καθιερωμένη του συνήθεια, κάθε χρόνο να κόβει πίτα σε ένα διαφορετικό μεσσηνιακό χωριό. 

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο σύλλογος, «η επαφή μας με τον Νερόμυλο ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, όταν κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν τη συνδρομή μας στη σηματοδότηση του μονοπατιού που διασχίζει το ρέμα της Καρυάς. Επρόκειτο να ανακαλύψουμε μια ακόμη μοναδική γωνία της Μεσσηνίας που αγνοούσαμε. Η χαρά μας ήταν μεγάλη και ιδιαίτερα από το ενδιαφέρον των ανθρώπων για την περιοχή τους και την ήπια ανάπτυξη της».

Σύμφωνα με τον ίδια ανακοίνωση του ΕΟΣ, το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής στις 8.30 από τα γραφεία του στο Ανατολικό Κέντρο, όπου θα γίνει η αναχώρηση με λεωφορείο για τον Νερόμυλο. Από εκεί, με αφετηρία το κέντρο του χωριού, θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία μικρής διάρκειας και βαθμού δυσκολίας, στο ρέμα της Καρυάς (ώρες πορείας 2, βαθμός δυσκολίας 1). Στη συνέχεια οι πεζοπόροι θα επιστρέψουν στο σχολείο του χωριού όπου έχει προγραμματιστεί η κοπή της πίτας. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γεύμα (φασολάδα), προσφορά του συλλόγου, αλλά και γλέντι με χορό. 

Οι φίλοι και τα μέλη του ΕΟΣ Καλαμάτας μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση της Κυριακής, επισκεπτόμενοι τα γραφεία στο Ανατολικό Κέντρο ή καλώντας στο τηλέφωνο 27210 97733 (κάθε βράδυ μετά τις 9) και στα κινητά 6977-716580, 6976-830694.