Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 19:01

Οι γονείς μεταφέρουν τους μαθητές της Βάλτας 

Γράφτηκε από τον
Οι γονείς μεταφέρουν τους μαθητές της Βάλτας 

Μπορεί να είμαστε στα μισά της σχολικής χρονιάς, όμως τα προβλήματα με τα μαθητικά δρομολόγια εξακολουθούν να παραμένουν στην Τριφυλία, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία μαθητών και γονιών.

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στο χωριό της Βάλτας, όπως μας μετέφεραν γονείς, καθώς ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση με το πρόβλημα της μετακίνησης των παιδιών από το χωριό προς τα σχολεία τους στους Γαργαλιάνους. Ενα πρόβλημα που όπως μας είπαν αφορά 14 παιδιά, τα οποία όλο αυτό το διάστημα από την αρχή της σχολικής χρονιά ταλαιπωρούνται για να φτάσουν στο σχολείο τους, όπως και οι γονείς τους που αναγκάζονται να τα μεταφέρουν. Αυτό που ζητούν είναι να βρεθεί επιτέλους λύση, καθώς οι αντοχές τους έχουν φτάσει στα όριά τους από την ταλαιπωρία, αλλά και τα έξοδα μετακίνησης με τα οποία επιβαρύνονται.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Τριφυλίας Γιάννη Μεκρούρη, μας επιβεβαίωσε το πρόβλημα που υπάρχει στο χωριό, τονίζοντας ότι η μεταφορά των μαθητών είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας και σε τελευταία ενημέρωση που είχε χθες είναι ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει για τρίτη φορά διαγωνισμός για την μεταφορά των παιδιών με την ελπίδα να υπάρξει λύση, καθώς οι δύο πρώτοι διαγωνισμοί που έγιναν ήταν άγονοι. 

Αντίστοιχο πρόβλημα, καθώς ούτε και εκεί υπάρχει δρομολόγιο, μας είπε ότι αντιμετωπίζουν και τα παιδιά από το χωριό της Λεύκης, που και για αυτό το δρομολόγιο θα γίνει εκ νέου διαγωνισμός.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER