Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016 19:56

Παραμένει το πρόβλημα στη μεταφορά μαθητών στη Μεσσηνία

Παραμένει το πρόβλημα στη μεταφορά μαθητών στη Μεσσηνία

Παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών στη Μεσσηνία, παρότι μπήκαμε στο 2016 και βρισκόμαστε στα μισά της σχολικής χρονιάς.

Ηδη σε κάποιες περιπτώσεις, τη μεταφορά μαθητών έχουν αναλάβει οι γονείς τους, με τα δικά τους οχήματα, με την προοπτική να πάρουν το χαμηλό ποσό της επιδότησης που προβλέπεται.

Η αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας, όπως ενημερωθήκαμε, ετοιμάζει νέα ηλεκτρονική διαπραγμάτευση για 58 καινούργια δρομολόγια, ενώ υπάρχουν και 25 άγονα από προηγούμενες διαδικασίες διαπραγμάτευσης, που θα ακολουθήσουν.

Οσον αφορά τη μεταφορά από γονείς, αυξάνονται συνεχώς οι αιτήσεις που γίνονται από αυτούς που μεταφέρουν τα παιδιά τους -μπορεί να ξεπερνούν και τις 50- ώστε κάποια στιγμή να πάρουν τα 35 λεπτά το χιλιόμετρο, για τη μία διαδρομή μόνο, για να πάνε, δηλαδή, τα παιδιά τους στο σχολείο, όχι και να τα πάρουν. Αυτό προβλέπει η ΚΥΑ 24001/2013, για την επιδότηση των γονιών στη μεταφορά των παιδιών τους, με την επισήμανση, μάλιστα, ότι το επίδομα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ ανά μαθητή το σχολικό έτος, εξαιρουμένων των μαθητών ΣΜΕΑ.

Γ.Σ.