Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 22:14

Τον ζωγράφο Βελισάριο Κορένσιο τιμούν στην Κυπαρισσία 

Τον ζωγράφο Βελισάριο Κορένσιο τιμούν στην Κυπαρισσία 

Μπορεί να είναι άγνωστος στον τόπο γέννησής του, την Κυπαρισσία, ο ζωγράφος Βελισσάριος Κορένσιος, αλλά είναι ένας από τους πιο διάσημους ζωγράφους της εποχής του στην Ιταλία ειδικά στη Βενετία, τη Ρώμη και ιδιαίτερα στη Νάπολη, που υπάρχουν αρκετά από τα έργα του.

Τον ζωγράφο αυτό που γεννήθηκε το 1558 και πέθανε το 1646 τιμά φέτος ο Δήμος της Νάπολης μαζί με άλλους φορείς της περιοχής σε εκδηλώσεις που θα γίνουν το Μάιο, υπό την αιγίδα και του Δήμου Τριφυλίας. Μάλιστα όλος ο μήνας Μάιος θα είναι αφιερωμένος στο Βελισσάριο Κορένσιο με διάφορες εκδηλώσεις που θα γίνουν στην περιοχή της Νάπολης, στις οποίες θα συμμετέχει και αντιπροσωπεία του Δήμου Τριφυλίας. Εκδηλώσεις αφιέρωμα θα γίνουν και στην Κυπαρισσία τον Αύγουστο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ευρύ κοινό της Κυπαρισσίας είχε την ευκαιρία να γνωρίσει ίσως και για πρώτη φορά τον Βελισσάριο Κορένσιο στην παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης  Παναγιώτη  Ιωάννου «Belisario Corenzio, Η ζωή και το έργο του» που είχε γίνει σχεδόν πριν ένα χρόνο στο αγρόκτημα «Ομορφιές και Δυσκολίες».

Κ.Μπ.