Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011 21:34

Πυρκαγιά έκαψε το Παλαιόκαστρο Πύλου

Γράφτηκε από την
Πυρκαγιά έκαψε το Παλαιόκαστρο Πύλου

Χωρίς νερό πάλεψαν οι πυροσβέστες κι έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα μέσα στο Παλαιόκαστρο της Πύλου κι επεκτάθηκε εξωτερικά. Σημαντικότατη ήταν η συμβολή των 4 πυροσβεστικών αεροσκαφών PZL από την Καλαμάτα και την Τρίπολη καθώς στο σημείο δεν ήταν δυνατό να προσεγγίσουν πυροσβεστικά οχήματα και οι πυροσβέστες επιχειρούσαν με κλαριά. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα κι έκαψε έκταση 8 στρεμμάτων μέσα κι έξω από το κάστρο.
Για να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και να αντιμετωπιστούν πιθανές αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία επρόκειτο αργά το απόγευμα να προχωρήσει στην εγκατάσταση σωλήνων νερού με αντλίες, μήκους 5 χλμ περίπου. Η εγκατάσταση αυτή, σύμφωνα με το διοικητή της Π.Υ. Καλαμάτας πύραρχο Βασίλη Καπέλιο, αν και δε συνηθίζεται, αποτελούσε τη μοναδική λύση για να φτάσει νερό κοντά στο Παλαιόκαστρο.
Στην κατάσβεση συμμετείχαν πυροσβέστες από τις υπηρεσίες της Πύλου, των Γαργαλιάνων και της Καλαμάτας, πολίτες καθώς επίσης ο διοικητής της Π.Υ. Γαργαλιάνων πυραγός Κων. Γεωργακόπουλος και η προϊσταμένη του κλιμακίου Πύλου υποπυραγός Παγ. Διονυσοπούλου.


NEWSLETTER