Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011 16:12

Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας για την κατασκευή Χώρου Διάθεσης Βιομηχανικών Αποβλήτων στη Μεγαλοπολη

Γράφτηκε από την

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής προχώρησε πριν λίγες μέρες στην υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων στη Μεγαλόπολη.
Η δημιουργία του Χ.Δ.Β.Α στην Μεγαλόπολη θα αποτελέσει μία ακόμη «μαύρη τρύπα» στη ΔΕΗ και θα συμβάλλει στην περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής με την απόθεση διαφόρων επικινδύνων αποβλήτων από την Πελοπόννησο και  ενδεχόμενα απ’ όλη τη χώρα.
Καταγγέλλουμε την επιλογή της κυβέρνησης, τον τρόπο και τις μεθοδεύσεις για την δημιουργία του έργου αυτού στην Μεγαλόπολη, σε μια κρίσιμη περίοδο για την προοπτική του Ενεργειακού Κέντρου και την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.
Το συνδ. κίνημα εκφράζει την αντίθεση του στην δημιουργία Χ.Δ.Β.Α γιατί δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα της Επιχείρησης, την προστασία του  περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων, αλλά εξυπηρετεί συμφέροντα ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Η άμεση αντίδραση της Αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων, των κινημάτων και των ενεργών πολιτών, αποτελεί το μόνο δρόμο για την ακύρωση δημιουργίας του  Χ.Δ.Β.Α.


Το Γραφείο Τύπου