Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 13:23

Κατασκευή αντιγράφων βυζαντινών γλυπτών στο Ιστορικό Κέντρο

Γράφτηκε από την

Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο το ανοιχτό εργαστήρι γλυπτών έργων εμπνευσμένων από τη βυζαντινή εκκλησιαστική τέχνη. Το εργαστήρι, που θα λειτουργήσει και πάλι στο προαύλιο του ναού των Αγίων Αποστόλων, διοργανώνεται από το Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Υλικά και εργαλεία διατίθενται στους ενδιαφερόμενους γλύπτες επιτόπου, από το Καλλιτεχνικό Στέκι. Για τη συμμετοχή του μπορεί κανείς να απευθύνεται στον Γιάννη Γκούζο (τηλ. 6974-435477).

Το υπαίθριο αυτό εργαστήρι γλυπτικής σηματοδοτεί μια ενδιαφέρουσα συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας -και όχι μόνο-, «συνομιλώντας» με τα εκθέματα μέσω της κατασκευής αντιγράφων τους. Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρεται στο κοινό η ανεκτίμητη εμπειρία της συμμετοχής και παρατήρησης όλων των σταδίων δημιουργίας της τέχνης. Πρόκειται για μια διοργάνωσή που μαρτυρά την εδραίωση μιας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στους τεχνίτες του μαρμάρου και στους υπεύθυνους αρχαιολόγους - η οποία μόνο θετικές συνέπειες μπορεί να έχει στο μέλλον για τα πολιτιστικά πράγματα της περιοχής. 

Από την ερχόμενη Δευτέρα 28 Μαρτίου, τα έργα που θα έχουν φιλοτεχνηθεί στο ανοιχτό εργαστήριο θα εκτεθούν μέσα στο ναό των Αγίων Αποστόλων, έως τις 20 Μαΐου. 

Π.Α.