Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016 08:41

Διακομιδή ασθενούς με... φορείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον
Διακομιδή ασθενούς με... φορείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κυπαρισσία

Με την συνδρομή της Πυροσβεστικής από το κλιμάκιο Κυπαρισσίας κατάφεραν άνδρες του Α.Τ. Κυπαρισσίας να μεταφέρουν στο νοσοκομείο της πόλης το μεσημέρι της Κυριακής μία γυναίκα που αισθάνθηκε αδιαθεσία, ενώ βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα, καθώς εκείνη την ώρα δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Πιο συγκεκριμένα, μια γυναίκα κάτοικος Κυπαρισσίας είχε πάει το μεσημέρι της Κυριακής στο Α.Τ. της πόλης για κάποια δουλειά κι ενώ βρισκόταν εκεί, αισθάνθηκε αδιαθεσία και σε λίγα λεπτά έχασε τις αισθήσεις της. Από τους αστυνομικούς κλήθηκε το ΕΚΑΒ, όμως ενημερώθηκαν ότι θα καθυστερούσε καθώς βρισκόταν ήδη σε διακομιδή άλλου περιστατικού. Ετσι καθώς περνούσε η ώρα, κάλεσαν την Πυροσβεστική που διαθέτει φορείο και αφού έφτασαν οι πυροσβέστες στο αστυνομικό τμήμα κατάφεραν να βάλουν τη γυναίκα στο φορείο και από εκεί σε όχημα της Αστυνομίας, το οποίο την μετέφερε στο νοσοκομείο.

Να σημειώσουμε ότι το μοναδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που εφημέρευε στην περιοχή ήδη βρισκόταν σε διακομιδή άλλου σοβαρού ορθοπαιδικού περιστατικού, ενώ το δεύτερο ασθενοφόρο που διαθέτει το ΕΚΑΒ στην περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποστεί μηχανική βλάβη τα ξημερώματα της Κυριακής και ήταν εκτός υπηρεσίας.

Ολα αυτά δείχνουν πόσο ευάλωτη είναι στον τομέα της υγείας ολόκληρη η περιοχή της Τριφυλίας, η οποία βασίζεται νυχθημερόν στα πληρώματα δύο αυτοκινήτων του ΕΚΑΒ. Επίσης δύο σημαντικές παράμετροι που πρέπει να επισημανθούν είναι από την μία η έλλειψη πολλών ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλο αριθμός διακομιδών και κατά συνέπεια απασχόλησης ασθενοφόρου και από την άλλη η έλλειψη υποστήριξης του ΕΚΑΒ με ένα εφεδρικό όχημα, που να μπορεί να αντικαθιστά αμέσως όποιο παθαίνει βλάβη.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER