Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011 21:19

Επίσημη ανακοίνωση για το αιμοδυναμικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Την λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας ανακοίνωσε κατά τη σημερινή επίσκεψή του σ’αυτό, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας καθηγητής κ.Πάνος Γκούμας.

Μέσα σε κλίμα ικανοποίησης, συγκίνησης αλλά και πολλών προσδοκιών ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας δήλωσε:

«Σήμερα το Νοσοκομείο Καλαμάτας προχωρεί σε ένα ακόμη σημαντικό βήμα ουσιαστικής αναβάθμισης. Η λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου    που εκκρεμούσε αρκετά χρόνια έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αφού θα είναι το μοναδικό που λειτουργεί στα νοσοκομεία που υπάγονται σ’αυτήν.

Παρακολούθησα από πολύ κοντά εδώ και ένα χρόνο την πορεία κατασκευής και προετοιμασίας του και ήμουν σίγουρος  ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου θα τα κατάφερνε να το θέσει σε λειτουργία διαπιστώνοντας την μεγάλη της επιθυμία και θέρμη να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Γνωρίζω επίσης ότι ο δρόμος για να φθάσουμε στην σημερινή ημέρα δεν ήταν εύκολος. Υπήρχαν εμπόδια και προβλήματα και σήμερα επιβεβαιώνεται ότι όταν θέτουμε στόχους και υπάρχει μεθοδικότητα, συλλογικότητα και βούληση έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Θέλω να συγχαρώ τον Διοικητή και το Δ.Σ. του Νοσοκομείου και όλους όσους συνέβαλαν ώστε να στηθεί αυτό το εργαστήριο που θα σώσει ζωές. Να ευχαριστήσω τις δύο δωρήτριες οικογένειες Καρέλια και Κωνσταντακόπουλου καθώς και να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής κ.Σπύρο Ζόμπολο και την ομάδα του  (ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό) και να ευχηθώ αυτό το αιμοδυναμικό εργαστήριο να δικαιώσει τις προσδοκίες και τις ελπίδες που έχει αποθέσει πάνω του όχι μόνο η κοινωνία της Μεσσηνίας αλλά και όλη η Περιφέρεια Πελοπονήσσου.»

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, δήλωσε:

« Σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας κάνει ένα σημαντικό βήμα προόδου και σημαντικής αναβάθμισής του. Ύστερα από μία περίοδο δέκα μηνών που ξεκινήσαμε ως Διοίκηση να εργαζόμαστε για την υλοποίησή του όταν η λειτουργία του εκκρεμούσε δέκα χρόνια, μόνο συναισθήματα χαράς, συγκίνησης και ικανοποίησης μπορούν να μας πλημμυρίζουν.

Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω πρώτα απ’όλα τις δυο δωρήτριες οικογένειες Καρέλια και Κωνσταντακόπουλου που από το 2000 είχαν προσφέρει την δωρεά τους για αυτό τον σκοπό.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας κ.Σπύρο Ζόμπολο μαζί  με τους συνεργάτες του, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίοι είναι και θα είναι οι πρωταγωνιστές στην καθημερινή λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου που συνέβαλαν με όλη τους τη δύναμη στην υλοποίηση του στόχου, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, την Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και προσωπικά τον Διοικητή της καθηγητή κ.Πάνο Γκούμα για την πολύτιμη συμβολή του.»

 

 

 

 

 

ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΟ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΝΑ  ΣΥΝΤΟΜΟ  ΙΣΤΟΡΙΚΟ

 

Στις  2/11/2000  κοινοποιείται  στο  Γενικό  Νοσοκομείο  Καλαμάτας  έγγραφο  της  Προέδρου  του  Δ.Σ της  ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ  ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε  κας Βικτωρίας Κ. Καρέλια   στο οποίο  αναφέρεται  ότι  το  Δ.Σ  της  Εταιρίας στη  συνεδρίαση  του  στις  12/4/2000 αποφάσισε   επί  τω  θλιβερώ αγγέλματι  του  θανάτου  του  Γεωργίου Α. Καρέλια,  μεταξύ  άλλων εις  μνήμη  του  εκλιπόντος να  διαθέσει  υπέρ  του  Νοσοκομείου και  συγκεκριμένα υπέρ  της  Καρδιολογικής  Κλινικής   το  ποσό  των 75.000.000 δρχ. Tο  Δ.Σ του Νοσοκομείου και  ύστερα  από πρόταση  του  Διευθυντή της  Καρδιολογικής Κλινικής κου Ζόμπολου Σπύρου, αποφασίζει  τα  χρήματα  αυτά να  διατεθούν  στην  δημιουργία και  λειτουργία  ενός  αιμοδυναμικού εργαστηρίου. Λίγο  καιρό  αργότερα  για  τον  ίδιο  σκοπό  μια  δεύτερη  δωρεά  φθάνει  στο  Νοσοκομείο  Καλαμάτας  αυτή  την  φορά  από  την  οικογένεια  Κωνσταντακόπουλου  Βασιλείου (Καπετάν-Βασίλη)  ύψους  15.000.000 δρχ

 

Κατόπιν  των  ανωτέρω  προκειμένου  να  στηθεί  το  αιμοδυναμικό  εργαστήριο το  Νοσοκομείο Καλαμάτας  είχε  την  υποχρέωση  α) να  προχωρήσει  τάχιστα σε  μια  μικρή  τροποποίηση  του  οργανισμού  του ενσωματώνοντας το αιμοδυναμικό εργαστήριο και  β) να  διαμορφώσει  κατάλληλα  το χώρο όπου  είχε  ήδη  προσδιοριστεί (κόστος εργασιών διαμόρφωσης  όχι  πάνω  από  10.000 ευρώ).

 

Όταν  στις  28/4/2010  ανέλαβε η σημερινή Διοίκηση  του  Νοσοκομείου,  οι υπηρεσιακοί παράγοντες  την  ενημέρωσαν  πως  στο  παραπάνω  θέμα  εκτός  από  την τροποποίηση  του  οργανισμού  η οποία  είχε  ολοκληρωθεί  πριν  7  χρόνια  δυστυχώς δεν είχε δρομολογηθεί καμία εξέλιξη  εκφράζοντας  ταυτόχρονα τον  φόβο  τους    μήπως  και  οι  δωρεές  πια  είχαν  αρθεί  ύστερα  από  τόσα  χρόνια  απραξίας.

 

Στο  δια  ταύτα, μέσα  σε  10  μήνες  ήσαν  όλα  έτοιμα  και  από  Απρίλιο  του  2011  το  Αιμοδυναμικό  Εργαστήριο στο Νοσοκομείο  Καλαμάτας  αποτελεί  πραγματικότητα, έχοντας  μέχρι  σήμερα  μια  απολύτως  ικανοποιητική  λειτουργία μέσα από  μια  πολύ  καλή  ιατρική  ομάδα  καρδιολόγων (επεμβατικών) με  επικεφαλής  τον Δ/ντη της Καρδιολογικής  Κλινικής   κο  Ζόμπολο  Σπύρο.

 

Η λειτουργία αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο Νοσοκομείο μας δίνει την δυνατότητα διενέργειας καρδιακών καθετηριασμών και στεφανιογραφιών.(Ο καρδιακός καθετηριασμός είναι μια ειδική εξέταση της καρδιάς με την οποία διαγιγνώσκεται με ακρίβεια η κατάσταση της καρδιάς και των αρτηριών της.

 

Είναι  το  μοναδικό  αιμοδυναμικό  εργαστήριο στην  Περιφέρεια  Πελοποννήσου (πλην Αχαΐας)  που δίνει πια  την δυνατότητα στους   πολίτες της Πελοποννήσου  να επιλέγουν το νοσηλευτικό μας ίδρυμα για την διενέργεια αυτών των εξειδικευμένων εξετάσεων και όχι να αναγκάζονται να μεταβαίνουν σε κέντρα της πρωτεύουσας με συνεπακόλουθο κόστος και ταλαιπωρία.

 

Η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του αιμοδυναμικου εργαστηρίου στο νοσοκομείο μας, όπως και η λειτουργία ήδη υπαρχόντων δομών και υπηρεσιών, καθώς και η ανάπτυξη νέων θα συμβάλει στην ανάπτυξη κλίματος ασφάλειας  αλλά και υπερηφάνειας στους Μεσσήνιους πολίτες.

 

Θα δημιουργήσει ρεύμα προσέλευσης ασθενών από την ευρύτερη περιοχή της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, καθώς και θα συμβάλει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του Νομού μας, μιας και όλα τα μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία αναφέρουν λεπτομερώς στους πελάτες τους τις δυνατότητες παροχής υπηρεσιών υγείας στους τουριστικούς τους προορισμούς. Σε  συνάρτηση βέβαια  και  με  την  μεγάλη  τουριστική  επένδυση που  έχει  πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια  στην περιοχή  της  Πύλου (Costa Navarino) .

 

Από το Γραφείο Τύπου του Νοσοκομείου Καλαμάτας


NEWSLETTER