Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016 07:52

Οι μαθητές ζωγράφισαν του τοίχους στο 1ο Λύκειο Καλαμάτας

Οι μαθητές ζωγράφισαν του τοίχους στο 1ο Λύκειο Καλαμάτας

Διαφορετική όψη έχει πλέον το 1ο Λύκειο Καλαμάτας, αφού έχει ομορφύνει χάρη στις τοιχογραφίες που ζωγράφισαν οι μαθητές στο πλαίσιο του μαθήματος «Ερευνητική Εργασία» της Α’ Λυκείου με την καθηγήτρια Εικαστικών Μαργαρίτα Σταυράκη.

Συγκεκριμένα έγιναν: 5 τοιχογραφίες διαστάσεων από 60 x 60 εκ. έως και 1.80 x 4 μ. και πήραν μέρος οι μαθητές: Καλλιρόη Ανδρούτσου, Αναστασία Μπακράτση, Σάρα Νεζάμ - Χαμμούντ, Ιωάννα Ντάκουρη, Γεωργία Νικολοπούλου, Μαρία - Ελένη Στεργιούλη, Ελισάβετ Τενέντε, Αίαντας Παπαγιαννόπουλος, Δημήτρης Γεωργαντής, Αποστολία Θεοδοσάτου, Αθανάσιος - Αναστάσιος Κορμάς, Παναγιώτης Κότσης, Ηλίας Κουκλινός, Νικόλαος Νικολακόπουλος, Ελένη Σμύρνη, Αικατερίνη Τσούλου, Παναγιώτα Χαραλαμπάκη, Σταυρούλα - Ηλέκτρα Χριστοπούλου.

Οι μαθητές επέλεξαν τα καθαρά – βασικά χρώματα, αυτά που λάτρευε ο Λίχτενσταϊν, αντέγραψαν τα σχέδιά του και ακολούθησαν τις καμπύλες των έργων του, με αναφορές στην αρτ νουβώ. Ολα τα έργα βασίστηκαν θεματολογικά στα έργα του καλλιτέχνη που είχαν ως εργαλείο έμπνευσης και σχολιασμού τα κόμικ της δεκατίας του ‘60 και του ‘70. Μοιραίες γυναίκες σε αδιέξοδες σχέσεις, σούπερ ήρωες, σύμβολα όλοι της καταναλωτικής κοινωνίας που σχολιάζει ο καλλιτέχνης για την ομορφιά και την κενότητα της.