Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 15:16

Παριστάνουν τους τουρίστες για να κλέψουν μαγαζιά 

Γράφτηκε από τον
Παριστάνουν τους τουρίστες για να κλέψουν μαγαζιά 

Την προσοχή όλων συστήνει η Αστυνομία ενόψει καλοκαιριού για την αποφυγή εξαπατήσεων και κλοπών από επιτήδειους που χρησιμοποιούν την μέθοδο της απασχόλησης γα να ξεγελούν τα θύματά τους.

Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών, εγκληματικές ομάδες ρομά υπηκόων Ρουμανίας προβαίνουν σε κλοπές σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά καταστήματα, ξενοδοχεία και άλλους επαγγελματικούς χώρους με τη μέθοδο της απασχόλησης, στοχοποιώντας εργαζόμενους ή πελάτες. Η μεθοδολογία που χρησιμοποιούν είναι ότι προσποιούνται τους τουρίστες και προσεγγίζοντας εργαζόμενους ή πελάτες δείχνοντας χειρόγραφες σημειώσεις σε ξένη γλώσσα δήθεν ζητούν οδηγίες, επιτυγχάνοντας την απασχόληση και κάποιος από τους δράστες προβαίνει σε αφαίρεση χρηματικών ποσών, κινητών τηλεφώνων ή άλλων πολύτιμων αντικειμένων.

Οσον αφορά τα ξενοδοχεία, προσποιούμενοι τους πελάτες πείθουν τους υπαλλήλους να τους περιηγήσουν στους χώρους, υποτίθεται για να μείνουν. Ταυτόχρονα ένας εκ των δραστών μένει στο χώρο υποδοχής και εκμεταλλευόμενος την απουσία του υπαλλήλου αφαιρεί εισπράξεις και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Για το λόγο αυτό όλοι θα πρέπει να είναι υποψιασμένοι καθώς οι απατεώνες δεν σταματούν να σκαρφίζονται νέες μεθόδους προκειμένου να κλέψουν χρήματα ή ό,τι άλλο πολύτιμο βάλλουν στο μάτι.

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER