Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 13:50

Σαράντος Αλεξανδρής: Απλήρωτοι για 6 μήνες οι εργαζόμενοι των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Τρίπολης

Γράφτηκε από την

Περίπου 30 εργαζόμενοι, στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης της Κ.Ε.Υ.ΔΗ.Τ του Δήμου Τρίπολης, παραμένουν για έξι (6) μήνες απλήρωτοι.
Η αποκλειστική ευθύνη για την μη καταβολή των δεδουλευμένων βρίσκεται στην κυβέρνηση (Υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών, Εργασίας κ.λ.π) και στη Δημοτική Αρχή Τρίπολης.
Η ανάθεση της οικονομικής διαχείρισης των δομών αυτών από την πολιτεία έχει μετατοπιστεί στο Δήμο ο οποίος δεν διεκδίκησε τους αναγκαίους πόρους για την εξασφάλιση των νόμιμων δικαιωμάτων των εργαζομένων και την αποτροπή τέτοιων αντεργατικών φαινομένων και η ευθύνη του είναι τεράστια.
Καταγγέλλουμε την παραπάνω αντεργατική ενέργεια καταπάτησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας.
Οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει πλέον κάθε όριο αντοχής τους και από σήμερα (25/10) έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και κάθε αρμόδιο φορέα της πολιτείας να προχωρήσει στην άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων για την απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία των Δομών αποφεύγοντας την ταλαιπωρία των εργαζόμενων γονιών.
Το συνδικαλιστικό κίνημα, ταυτόχρονα με την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων διεκδικεί την αύξηση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών για τη κάλυψη όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, την αύξηση των τακτικών κρατικών επιχορηγήσεων, την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων για τη εξάλειψη του άγχους και της ανασφάλειας ενάντια στις λογικές και επιλογές του «Καλλικράτη» που περιορίζουν τις κοινωνικές υπηρεσίες σε βάρος των εργαζομένων πολιτών.