Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011 21:31

Κλείνει 1η Οκτωβρίου το καφενείο του Μούστου

Κλείνει 1η Οκτωβρίου το καφενείο του Μούστου

Τέλος εποχής από την 1η Οκτωβρίου για το ιστορικό καφενείο του Μούστου στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, αφού οι οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα φαίνεται πως δεν αφήνουν περιθώρια άλλων χειρισμών στο Δήμο Καλαμάτας. Το οίκημα που στεγάζεται επί δεκαετίες το συγκεκριμένο καφενείο είναι ιδιοκτησίας του κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά, από τα έσοδα του οποίου δίνονται υποτροφίες σύμφωνα με τη διαθήκη.
Στο άκουσμα αυτής της είδησης αντιπροσωπεία συνταξιούχων και επί χρόνια πελατών του ιστορικού καφενείου έσπευσαν να επισκεφτούν το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ζητώντας του να μην αλλάξει ο χαρακτήρας του καφενείου. Ο κ. Νίκας από την πλευρά του σημείωσε ότι θα γίνει από τη ΔΟΥ Καλαμάτας καθορισμός του κατώτερου τιμήματος για το μίσθωμα και στη συνέχεια έγκριση της σχετικής διαδικασίας από τη Διεύθυνση Κληροδοτημάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Παράλληλα δεσμεύθηκε ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που δίνει ο νόμος, θα υπάρξει μέριμνα ώστε οι προτάσεις της αντιπροσωπείας να ληφθούν υπόψη κατά τη σύνταξη της σχετικής διακήρυξης για τη μίσθωση του καταστήματος.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι το οίκημα να μισθωθεί όλο μαζί (καταστήματα και όροφος).