Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010 21:33

Αποχή διαμαρτυρίας των μαθητών του Γυθείου για τα σκουπίδια

Γράφτηκε από την

Τη Δευτέρα 25/10/2010, οι μαθητές του Ενιαίου Λυκείου Γυθείου, πραγματοποίησαν ολοήμερη αποχή από τα μαθήματά τους και στις 2 μ.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο μπροστά στο δημαρχείο. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν μαθητές των γυμνασίων καθώς και καθηγητές και γονείς των παιδιών. Το μοναδικό αίτημα των μαθητών ήταν η άμεση αποκομιδή των σκουπιδιών και η απολύμανση των αντίστοιχων χώρων. Σε συνάντηση που είχαν οι μαθητές με το δήμαρχο, έλαβαν την διαβεβαίωση ότι είναι ζήτημα ολίγων ημερών να καθαρίσει η πόλη.
Εν τω μεταξύ το πρωί της ίδιας ημέρας αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων, έκανε παράσταση στο δήμαρχο και έλαβε παρόμοιες υποσχέσεις, με τη διευκρίνιση ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να μαζευτούν σκουπίδια από κανένα χωριό του δήμου μας.
Την Τετάρτη 27/10/2010, η Επιτροπή Αγώνα συνάντησε τον υποψήφιο περιφερειάρχη κ. Τατούλη και τους συνεργάτες του. Η συνάντηση διήρκεσε μιάμιση ώρα, όπου και ενημερώθηκαν πλήρως για το πρόβλημά μας. Από τη μεριά του κ. Τατούλη μας δόθηκε η υπόσχεση ότι θα προσπαθήσει να προκαλέσει σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Εν τω μεταξύ αυτή η σύσκεψη κανονίστηκε για την προσεχή Δευτέρα όπου η Επιτροπή Αγώνα θα έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Χατζημιχάλη.
Κλείνοντας πρέπει να τονίσουμε ότι:
στα γράμματα διαμαρτυρίας μας προς το γραφείο του πρωθυπουργού και προς τα αρμόδια υπουργεία δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση.
η δημοτική αρχή του Γυθείου έχει προβεί σε περιορισμένη συλλογή απορριμμάτων από συγκεκριμένα σημεία  - και μόνο μέσα στην πόλη του Γυθείου - χωρίς να έχει απολυμάνει τους χώρους. Οι σκουπιδότοποι που υπάρχουν μέσα στο Γύθειο και στα χωριά παραμένουν, κάνοντας το Δήμο να μοιάζει με μια τεράστια χωματερή και χωρίς ακόμα να διαφαίνεται η παραμικρή προοπτική να γίνει το Γύθειο μια καθαρή πόλη, με κάδους σκουπιδιών,  τακτική αποκομιδή, πλύσιμο των κάδων και ανακύκλωση.
Εμείς, σαν Επιτροπή Αγώνα των συμπολιτών μας, οι οποίοι με 1700 υπογραφές απαιτούν την κήρυξη της πόλης μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συνεχίζουμε τις ενέργειές μας προς κάθε κατεύθυνση και με κάθε πρόσφορο μέσον. Επίσης δηλώνουμε ότι είμαστε ανοιχτοί σε κάθε βοήθεια ατόμων , συλλόγων, φορέων κλπ.
Ένα τηλέφωνο επικοινωνίας με την επιτροπή είναι το: 6977675612 κ. Μπάμπης Παπαϊωάννου.

Από την Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Γυθείου