Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2011 21:14

Πρόσκληση του Δικηγορικού Καλαμάτας για το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Κατ' αρχήν πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας σε καμία περίπτωση δεν τυγχάνει θιασώτης των κινημάτων του τύπου «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω». Υπενθυμίζουμε ότι πάντοτε προσπαθούσαμε με νόμιμους δικαστικούς τρόπους να διεκδικήσουμε το δίκαιο των απόψεων μας για μία σειρά αντισυνταγματικών και παρανόμων εισπρακτικών μέτρων.
Ήδη ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας έχει προσφύγει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση του Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτουμένων Δομημένων Επιφανειών (εφ’ εξής «Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.»), που θεσπίζεται με τις διατάξεις του άρθρου 53 του Ν. 4021/2011.
Αυτή τη φορά με την επιβολή του «χαρατσιού» της Δ.Ε.Η. συμβαίνει κάτι ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.
Προβλέπεται ως επιπρόσθετη κύρωση, για την περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν πληρώσει το χαράτσι, Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.
Απειλείται δηλαδή, χωρίς τούτο να προβλέπεται από τον Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων, Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΓΑΘΟΥ, προκειμένου να επιτευχθεί ο εξαναγκασμός του πολίτη.
Αντιλαμβανόμεθα όλοι ότι πρόκειται για μία ΜΟΡΦΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΗΣ, η οποία προσλαμβάνει μείζονες διαστάσεις απαξίας, όταν απευθύνεται σε άτομα που είναι εξαθλιωμένα οικονομικά ή αντιμετωπίζουν άλλους λόγους αδυναμίας καταβολής (π.χ. ασθενείς).
Έτσι με τον «εκβιασμό» και τον «μηχανισμό» της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος προσβάλλεται βάναυσα η αξία του ανθρώπου, καθώς τίθεται προ του κινδύνου να στερηθεί ένα ΖΩΤΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, απαραίτητο για τη διαβίωση του και να τίθεται σε κίνδυνο ακόμα και η υγεία του καθώς και η επιβίωση του.
Φανταστείτε εάν ανεχθούμε ως κοινωνία το «χαράτσι» αυτό με την απειλή της διακοπής του ρεύματος της Δ.Ε.Η., τότε είναι βέβαιο ότι το επόμενο «χαράτσι» θα επιβληθεί με τη σχετική απειλή της διακοπής του νερού ή του τηλεφώνου.
Όλα αυτά πλέον δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά.
Οφείλουμε όλοι οι φορείς του τόπου μας να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ από κοινού.
Οφείλουμε όλοι οι φορείς του τόπου μας να ΣΤΑΘΟΥΜΕ στο πλευρό όλων των πολιτών που υφίστανται αυτή την ψυχολογική βία και εκβίαση, να τους ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΜΕ.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας καλεί όλους τους φορείς της πόλης μας να προσέλθουν στον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας (ισόγειο Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας – εντευκτήριο Δικηγορικού Συλλόγου) την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 11:00π.μ. με σκοπό να συναποφασίσουμε για το πώς θα αντιμετωπιστεί από κοινού το όλο θέμα.
Ειδικότερα καλούμε:
1/ Τον Δήμο Καλαμάτας
2/ Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας
3/ Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας
4/ Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ
5/ Την Ομοσπονδία Επαγγελματικών- Βιοτεχνικών – Εμπορικών Σωματείων Καλαμάτας και Νομού Μεσσηνίας
6/ Την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας
7/ Τον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμάτας
8/ Τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας
9/ Τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Μεσσηνίας
10/ Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας
11/ Την Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας
12/ Τα Σωματεία Εργαζομένων και Υπαλλήλων της Δ.Ε.Η.
13/ Το Νομαρχιακό Τμήμα Τ.Ε.Ε. Μεσσηνίας
14/ Την Ένωση Καταναλωτών Μεσσηνίας
15/ Τον Σύλλογο Πολυτέκνων Μεσσηνίας
16/ Τον Σύλλογο Τριτέκνων Μεσσηνίας
Καθώς και κάθε άλλο Σύλλογο, Φορέα και Σωματείο Εργαζομένων του Νομού Μεσσηνίας
Πιστεύει κανείς ότι η πολιτεία ή η Δ.Ε.Η. θα τολμήσει να κόψει το ρεύμα σε όλη την Καλαμάτα, αφήνοντας την πόλη μας χωρίς φωτισμό;

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

(ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ)                        (ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ)