Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 08:23

3η εθελοντική αιμοδοσία από τα Cosmos Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
3η εθελοντική αιμοδοσία από τα Cosmos Καλαμάτας

 

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνουν για 3η φορά  η εταιρεία Δημ. Βλαχονικολός & Σια ΟΕ και ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών COSMOS Καλαμάτας μέσω των καταστημάτων COSMOS Καλαμάτας.

Σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας και τις εθελόντριες νοσηλεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

την Πέμπτη 14 Ιουνίου (10 π.μ. - 2:30 μ.μ. και 5:30 μ.μ. - 8:30 μ.μ.) εντός του καταστήματος στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας θα γίνει ακόμα ένα βήμα για την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την εθελοντική αιμοδοσία.

Στη εθελοντική αιμοδοσία θα είναι παρόντες ο διευθυντής του Αιματολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Καλαμάτας Σταύρος Τσιμικλής, η επιμελήτρια Α' Αγγελική Καπόγλη καθώς και νοσηλεύτριες του τμήματος Αιμοδοσίας.

Για την συμμετοχή σας στην εθελοντική αιμοδοσία θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:

-Κάθε άνθρωπος , άνδρας η γυναίκα , 18-62 μπορεί να λάβει μέρος σε αιμοδοσία με απαραίτητα προϋπόθεση να είναι υγιής.
Συμπληρώνοντας το έντυπο αιμοδοσίας υπεύθυνος γιατρός ελέγχει τον υποψήφιο αιμοδότη για το αν πληροί τις προϋποθέσεις.
Πριν από την αιμοληψία ο αιμοδότης δεν πρέπει να έχει καταναλώσει τουλάχιστον από το προηγούμενο βράδυ αλκοόλ, να είναι ξεκούραστος και να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα.
Η αιμοδοσία διαρκεί 5 – 10 λεπτά.
Μετά την αιμοληψία ο αιμοδότης πρέπει να πάρει την πορτοκαλάδα και την ξηρά τροφή που θα του προσφερθεί, να παραμείνει για λίγο στο χώρο της αιμοδοσίας και να ενημερώσει το προσωπικό της αιμοδοσίας, αν έχει οποιοδήποτε ενόχληση.
Αποφύγετε το κάπνισμα και την οδήγηση για μια περίπου ώρα και τη βαριά σωματική άσκηση για το υπόλοιπο της ημέρας.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς το κοινό.


NEWSLETTER