Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 09:49

Καλαμάτα: Εκδηλώσεις του ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. κατά των ναρκωτικών (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

 

Εκδήλωση με τίτλο "Μιλώντας για την πρόληψη, μέσα από τη μουσική" θα γίνει την Τετάρτη 27 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, στο πατινάζ.

Η δράση γίνεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας και από τον ΟΚΑΝΑ. Συμμετέχουν οι "Εκτός απροόπτου" του Παναγιώτη Μάλαμα, οι "No barcode" και οι "Φίλοι της παράδοσης" από την Καλαμάτα.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χτες το πρωί στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης (ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ.) ο Βαγγέλης Σιδερέας, πρόεδρος του Δ.Σ του ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφέρθηκε στο πώς ξεκίνησε να τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα σε όλο τον κόσμο. “Σκοπός των εκδηλώσεων μας σε Καλαμάτα και Φιλιατρά είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών” εξήγησε. Η Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη επιστημονικά υπεύθυνη του ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ, κοινωνική ανθρωπολόγος συνέχισε λέγοντας πως κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ξεχωριστές ικανότητες και δεξιότητες και πως είναι πολύ ενδιαφέρον όταν αυτές “συναντώνται” με άλλων ανθρώπων. “Η ουσία της πρόληψης σε εμπνέει να δεις με πιο θετική, πιο αισιόδοξη ματιά τη ζωή” τόνισε.

Εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, η Καλλιόπη Σπυροπούλου μέλος του ΔΣ αναφέρθηκε και στη δεύτερη βραδιά που θα γίνει το Σάββατο 30 Ιουνίου στο Λύκειο Φιλιατρών, σε συνεργασία με τον Φορέα Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίας Κυριακής. Ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Μεσσηνίας Φίλιππος Χαμαργιάς – μέλος ΔΣ σχολίασε πως φέτος οι εκδηλώσεις θα είναι σε διαφορετικό ύφος, όχι με ομιλίες και τοποθετήσεις, αλλά με μουσική. “Η Ημέρα αυτή, δε θα έπρεπε να τιμάται ως επέτειος, αλλά να είναι στο επίκεντρο, 365 μέρες το χρόνο!” υπογράμμισε. Η Μαρία Οικονομάκου δημοτική σύμβουλος, μέλος ΔΣ ΚΕΠΕΨΥ είπε πως ο φορέας γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, γεγονός που φαίνεται και από το ενδιαφέρον και τη ζήτηση των πολιτών για τα προγράμματά του. “Οι παλιότεροι στο ΔΣ περάσαμε από 40 κύματα, αλλά και το τωρινό ΔΣ συνεχίζει εξίσου δυναμικά” πρόσθεσε. Από τη μπάντα των “No barcode” μίλησε ο Αργύρης Καραγγελής, λέγοντας πως η ζωή και η μουσική είναι η μόνη δίοδος. Στη μπάντα είναι ακόμη οι: Γιάννης Πετρόπουλος, Νικόλας Πολυχρονόπουλος, Κωνσταντίνος Μουλάς, Νίκος Λώλος, Βασιλίνα Πετροπούλου.

Γ.Σαρ.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=BM5O6x4TCNY}