Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012 21:22

Νυχτερινές περιπολίες κατοίκων στο Αριοχώρι

Την ησυχία τους έχουν βρει οι κάτοικοι του Αριοχωρίου απ΄ όταν ξεκίνησαν τις νυχτερινές περιπολίες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Παναγιώτη Σκούρα, στη διάρκεια της νύχτας δεν έχει γίνει ούτε μια κλοπή εδώ κι ένα μήνα.
Οι περιπολίες των κατοίκων πραγματοποιούνται παράλληλα με τις περιπολίες αστυνομικών στην ευρύτερη περιοχή, μεταξύ των οποίων και η ομάδα που έχει συγκροτηθεί για την αντιμετώπιση της τσιγγάνικης εγκληματικότητας. Οπως λέει ο κ. Σκούρας, ενώ παλιότερα σπάνια έβλεπαν περιπολικά στην περιοχή, το τελευταίο διάστημα συναντούν στη διάρκεια της νύχτας 2 ίσως και 3 περιπολικά.
Στις νυχτερινές περιπολίες συμμετέχουν συνολικά 60 άντρες, κάτοικοι της περιοχής, που κάνουν βάρδια εκ περιτροπής σε ζευγάρια. Σύντομα όμως αναμένεται να συμμετάσχουν και γυναίκες, καθώς σύμφωνα με τον κ. Σκούρα αρκετές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και όπως λέει χαρακτηριστικά "έχουμε δυναμικές γυναίκες στο Αριοχώρι".
Η πρωτοβουλία για να περιπολούν οι κάτοικοι, ήταν του ίδιου του κ. Σκούρα, ο οποίος λέει πως η κατάσταση με τις κλοπές στην περιοχή είχε φτάσει στο απροχώρητο. Καθημερινά ξηλώνονταν ακόμα και περιφράξεις, ενώ οι κλέφτες δεν είχαν αφήσει κανένα μοτέρ. Στη δεύτερη συνάντηση που έγινε προ ημερών για να συζητηθεί η αποτελεσματικότητα των περιπολιών, όλοι εμφανίστηκαν απόλυτα ικανοποιημένοι. Μάλιστα, κάποιοι ηλικιωμένοι μίλησαν ανακουφισμένοι, αφού λένε πως αισθάνονται πιο ασφαλείς και πλέον κοιμούνται πιο ήσυχοι, καθώς γνωρίζουν πως μέσα στη νύχτα κάποιος ντόπιος θα περάσει έξω από το σπίτι τους αρκετές φορές.
Οπως τονίζει ο κ. Σκούρας "δε σκοπεύουμε να μετοικήσουμε για να μείνουν αυτοί. Θα τους αντιμετωπίσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο". Οσο περνά ο καιρός, λέει πως όλο και λιγότερα περίεργα αυτοκίνητα συναντούν τις νύχτες στην περιοχή, αφού ο ένας επιτήδειος με τον άλλο συζητούν προφανώς για το πού  γίνονται περιπολίες από κατοίκους.