Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012 08:35

Αύξηση προϋπολογισμού περιφερειακών ιατρείων

Αυξήθηκαν οι προϋπολογισμοί των έργων αναβάθμισης στα Περιφερειακά Ιατρεία Βλαχόπουλου, Πεταλιδίου, Μεθώνης και Αριος, με απόφαση του γ.γ. του υπουργείου Υγείας Ν. Πολύζου και μέχρι τον Ιούνιο θα γίνει η δημοπράτησή τους. Με την αύξηση αυτή θα εγκατασταθεί και ο πληροφοριακός εξοπλισμός για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση των φαρμάκων.
Οπως ανακοίνωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Π. Αλευράς, από 480.000 ευρώ που ήταν ο συνολικός προϋπολογισμός των 4 ιατρείων, αυξάνεται σε 1.150.000 ευρώ. Ειδικότερα, από 120.000 ευρώ που ήταν για κάθε Ιατρείο, ανεβαίνει: Στα 270.000 ευρώ για το Ιατρείο Βλαχόπουλου, στα 310.000 ευρώ για το Πεταλίδι, στα 270.000 ευρώ για τη Μεθώνη και στα 300.000 ευρώ για τον Αρι. Φορέας υλοποίησης των κτηριακών εργασιών θα είναι η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και της προμήθειας του ιατρικού και του ξενοδοχειακού εξοπλισμού το Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Ο κ. Αλευράς μίλησε για «σημαντικό γεγονός σε μια εποχή που υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα», είπε ότι στον τομέα της υγείας δεν πρέπει να γίνονται περικοπές και υποσχέθηκε καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.
Για το πρόβλημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στα αγροτικά ιατρεία, ανέφερε ότι έχει πάρει πολλά μηνύματα κι ενημέρωσε πως η Π.Ε. θα δώσει 1 - 2 κομπιούτερ σε αγροτικά ιατρεία που της ζητήθηκαν. Παρατήρησε ότι είναι απαράδεκτο να πληρώνει πρόστιμο ο αγροτικός γιατρός γιατί δεν έχει τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και είπε πως είναι ευθύνη του υπουργείου να προβλέψει και υπολογιστές.