Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 11:13

Μεσσηνία: Η αιμοδοσία των καθηγητών έστειλε μήνυμα στα παιδιά

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Η αιμοδοσία των καθηγητών έστειλε μήνυμα στα παιδιά

Συνολικά 31 φιάλες αίματος συνέλεξε την Πέμπτη η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας από την εθελοντική αιμοδοσία των καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Oι αιμοληψίες έγιναν σε συνεργασία με το τμήμα εθελοντών νοσηλευτών/τριών του τοπικού Ερυθρού Σταυρού. Oι αιμοδότες με την προσφορά τους πέτυχαν, εκτός από το να συγκεντρώσουν τις πολύτιμες μονάδες αίματος, να περάσουν και ένα μήνυμα στους μαθητές τους σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία.

Ο τελικός αποδέκτης άλλωστε είναι τα παιδιά, γι' αυτό και η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου διοργανώνει συχνά δράσεις σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο νομό.

Εξάλλου, το αίμα δεν παράγεται και ο μόνος τρόπος για να υπάρχει διαθέσιμο για τα χειρουργεία, τα θύματα τροχαίων και τις μεταγγίσεις είναι οι εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι προσφέρουν συστηματικά αίμα - καθώς η περιστασιακή προσφορά αίματος από συγγενείς δεν λύνει το πρόβλημα. Ετσι, όπως επανειλημμένα έχει τονίσει ο διευθυντής της Υπηρεσίας Σταύρος Τσιμικλής, χρειάζονται νέοι εθελοντές αιμοδότες, και γι' αυτό είναι πολύτιμη η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις δράσεις αυτές, γιατί τα παιδιά θα πρέπει να είναι οι αποδέκτες του μηνύματος.

Ν.Κ.


NEWSLETTER