Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2018 08:27

Καλαμάτα: Σαράντα δημοτικοί υπάλληλοι έδωσαν αίμα (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Σαράντα δημοτικοί υπάλληλοι έδωσαν αίμα (βίντεο)

Σαράντα δημοτικοί υπάλληλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα προσφοράς ζωής και έδωσαν αίμα, στη χθεσινή αιμοδοσία στο νέο Δημαρχείο Καλαμάτας.

“Το σωματείο μας έχει τράπεζα αίματος από τις 14 Αυγούστου 1996 και διοργανώνει δύο αιμοδοσίες το χρόνο”, μας ενημέρωσε η αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Μεσσηνίας Αφροδίτη Κάγια. Παρατήρησε ότι “δίνοντας αίμα, χαρίζεις μια ζωή. Βοηθάμε τους συναδέλφους μας και άλλους εργαζόμενους”.

Η γιατρός του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας Αγγελική Καπόγλη ανέφερε ότι “έχει ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και δίνει αίμα στις εθελοντικές αιμοδοσίες” - και σημείωσε πως “το αίμα χρειάζεται, δεν αγοράζεται, δωρίζεται, είναι αγαθό πολύ σημαντικό για τον άνθρωπο. Ολοι πρέπει να δίνουν αίμα”.

Η νοσηλεύτρια του Τμήματος Αιμοδοσίας Γεωργία Κουρή ενημέρωσε ότι οι εθελοντές πρέπει να φροντίσουν να πάρουν την καινούργια ταυτότητα του εθελοντή αιμοδότη. Οποιος δεν μπορεί να το κάνει μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, πρέπει να απευθυνθεί στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου. “Αν παραστεί ανάγκη, με την ταυτότητα αποδεικνύει κάποιος ότι είναι εθελοντής αιμοδότης”, ανέφερε σχετικά.


NEWSLETTER