Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 09:49

Εθελοντική αιμοδοσία στην Καλαμάτα διοργάνωσαν "Εθνική Ασφαλιστική" και "Affidea Ευρωιατρική"

Γράφτηκε από την

“Ζήσε την εμπειρία της προσφοράς”: Με το σύνθημα αυτό η "Εθνική Ασφαλιστική" και η "Affidea Ευρωιατρική", σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, διοργάνωσαν και φέτος εθελοντική αιμοδοσία.

Εγινε το Σάββατο στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Ασφαλιστικής (γραφείο πωλήσεων Θ. Διαμαντόπουλου στην Καλαμάτα) με τη συμβολή και εθελοντριών του τοπικού Ερυθρού Σταυρού.

Παράλληλα, ο καθηγητής Αιματολογίας Γιάννης Αδαμόπουλος ενημέρωνε όσους το επιθυμούσαν, για το πώς μπορεί κάποιος να γίνει δότης μυελού των οστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Διαγνωστικό Κέντρο Affidea Καλαμάτας πρόσφερε μία δωρεάν γενική εξέταση αίματος στους εθελοντές αιμοδότες οι οποίοι συμμετείχαν.

Ο προϊστάμενος του γραφείου Πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Καλαμάτα Παναγιώτης Πολυδωρόπουλος, μιλώντας για την εν λόγω πρωτοβουλία, είπε ότι “εντάσσεται στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της ασφαλιστικής και έχει να κάνει με την προσφορά, διότι η ιδιωτική ασφάλιση είναι προσφορά στον άνθρωπο και εμείς είμαστε εκεί για να συνδράμουμε στις δύσκολες καταστάσεις και στα απρόοπτα γεγονότα”.

Ο διευθυντής Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Σταύρος Τσιμικλής εξέφρασε την ευχαρίστησή του γιατί οι εθελοντές ανταποκρίθηκαν, αλλά και γιατί εκτός από το Δημόσιο και άλλους φορείς, εθελοντικές αιμοδοσίες οργανώνει και ο ιδιωτικός τομέας. Είπε ακόμα ότι “ο εθελοντής αιμοδότης είναι ένας αλτρουιστής ο οποίος προσφέρει το αίμα του, κι αυτό είναι η πιο έμπρακτη αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας”.