Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 08:29

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: 23 φοιτητές έδωσαν αίμα (βίντεο)

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: 23 φοιτητές έδωσαν αίμα (βίντεο)

Είκοσι τρεις φοιτητές έδωσαν αίμα στη χθεσινή αιμοδοσία, που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.

Ο διευθυντής του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας - γιατρός Σταύρος Τσιμικλής σημείωσε ότι είναι ενθαρρυντικό που η νέα γενιά δίνει αίμα και ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τους παλιούς αιμοδότες. Αφού στάθηκε στη σπουδαία σημασία της αιμοδοσίας και της προσφοράς των εθελοντών αιμοδοτών, κάλεσε όλους τους υγιείς συμπολίτες μας να δίνουν αίμα και παρατήρησε πως η προσφορά είναι μια ασφαλής διαδικασία, ένας αυτοέλεγχος, ένα μικρό τσεκ απ για τους αιμοδότες.

Ο φοιτητής Χρήστος Σαρακιώτης που έδωσε αίμα για πρώτη φορά, μας είπε ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα, δεν αισθάνθηκε ζαλάδα κι εξέφρασε τη χαρά του που προσέφερε αίμα, που το χρειάζονται πολλοί συνάνθρωποί μας και για το οποίο υπάρχει έλλειψη. “Ενδεχομένως το αίμα που έδωσα να σώσει τη ζωή κάποιου ανθρώπου”, επεσήμανε ο Χρήστος και ανέφερε πως με την ομάδα που έχει, μπορεί να δίνει αίμα σ’ όλο τον κόσμο.

Η φοιτήτρια Λαμπρινή Μπλάνη, από τους υπεύθυνους για την οργάνωση της αιμοδοσίας, επεσήμανε ότι “είμαστε φοιτητές των Ανθρωπιστικών Σπουδών και η αιμοδοσία είναι δράση που προάγει τον ανθρωπισμό, την ανιδιοτέλεια και την αλληλοβοήθεια”. Παρατήρησε πως η χώρα μας χρειάζεται αίμα, γιατί υπάρχουν μεγάλες ανάγκες και σοβαρά προβλήματα υγείας και σημείωσε ότι η αιμοδοσία είναι δράση που πρέπει να ενισχυθεί.

Γ.Σ.