Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 14:55

Καλαμάτα: «5η Αιμοδοσία Αγάπης» την Τετάρτη στα COSMOS

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: «5η Αιμοδοσία Αγάπης» την Τετάρτη στα COSMOS

Αιμοδοσία για πέμπτη χρονιά διοργανώνουν την ερχόμενη Τετάρτη η εταιρεία Δημ. Βλαχονικολός & Σια ΟΕ και ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών COSMOS Καλαμάτας εντός του καταστήματος COSMOS, στην Κεντρική Πλατεία (οδός Ιατροπούλου 20).

Η 5η αιμοδοσία αγάπης είναι μία εκδήλωση τιμής στον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη και φέρει το μήνυμα «Δώσε αίμα, μοιράσου τη ζωή».

Στόχος της εκδήλωσης είναι να μεταδοθεί το μήνυμα αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο καθώς και η ιδέα της εθελοντικής προσφοράς του αίματος. Σημαντικό είναι να αυξηθούν οι φιάλες αίματος, οι φιάλες προσφοράς για την ζωή.

Στη αιμοδοσία θα παραστεί ο Ιατρός Διευθυντής τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας κος Τσιμικλής Σταύρος, η κα Καπόγλη Αγγελική Επιμελήτρια Α' καθώς και Νοσηλεύτριες του Τμήματος Αιμοδοσίας. 

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από τις 9:00 έως τη 13:30 και από τις 17:00 έως τις 20:00.

Μετά την "Αιμοδοσία Αγάπης", προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες, το cafe Deli θα στύβει φρέσκους χυμούς εντός του καταστήματος, το Εργαστήρι Χριστόπουλος θα προσφέρει μπάρες ενέργειας και το καφέ-μπαρ PLATEA κρύα αλμυρά μπριός.

Να σημειώσουμε πως συνδιοργανωτής της αιμοδοσίας θα είναι η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Για την συμμετοχή σας αιμοδοσία θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:

-Κάθε άνθρωπος, άνδρας η γυναίκα, 18-62 μπορεί να λάβει μέρος σε αιμοδοσία με απαραίτητα προϋπόθεση να είναι υγιής.

-Συμπληρώνοντας το έντυπο αιμοδοσίας υπεύθυνος Ιατρός ελέγχει τον υποψήφιο αιμοδότη για το αν πληροί τις προϋποθέσεις.

-Πριν από την αιμοληψία ο αιμοδότης δεν πρέπει να έχει καταναλώσει τουλάχιστον από το προηγούμενο βράδυ αλκοόλ, να είναι ξεκούραστος και να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα.

- Η αιμοδοσία διαρκεί 5 – 10 λεπτά.

-Μετά την αιμοληψία ο αιμοδότης πρέπει να πάρει την πορτοκαλάδα και την ξηρά τροφή που θα του προσφερθεί, να παραμείνει για λίγο στο χώρο της αιμοδοσίας και να ενημερώσει το προσωπικό της αιμοδοσίας, αν έχει οποιαδήποτε ενόχληση.

- Αποφύγετε το κάπνισμα και την οδήγηση για μια περίπου ώρα και τη βαριά σωματική άσκηση για το υπόλοιπο της ημέρας.


NEWSLETTER