Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 15:58

Εθελοντική αιμοδοσία στην Παραλία Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Εθελοντική αιμοδοσία στην Παραλία Καλαμάτας

"Είναι στο αίμα σου να σώσεις μια ζωή αυτό το καλοκαίρι" και το μπορούμε προσφέροντας 5 λεπτά από το χρόνο μας την προσεχή Δευτέρα πρωί 9 με 1, στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ στον προλιμένα Καλαμάτας.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας με την υποστήριξη της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου και συνδιοργανωτές φορείς, συλλόγους και αθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στην Παραλία, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία και ζητά τη στήριξη όλων μας με σύνθημα "Είναι στο αίμα σου να σώσεις μια ζωή αυτό το καλοκαίρι".

Είναι σημαντικό εξάλλου, όπως τόνισε χθες στη σχετική συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του ΕΕΣ Καλαμάτας Δήμητρα Ψαρούλη, να καταλάβουμε ότι το αίμα δεν παράγεται και ο μόνος τρόπος για να υπάρχει διαθέσιμο για τα χειρουργεία, τα θύματα τροχαίων και τις μεταγγίσεις είναι οι εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι προσφέρουν συστηματικά αίμα κι έτσι δημιουργείται διαρκώς παρακαταθήκη. Ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού οι ανάγκες είναι αυξημένες και η βοήθεια των εθελοντών μεγάλη, ενώ η περιστασιακή προσφορά αίματος από συγγενείς δεν λύνει το πρόβλημα.

Εκ μέρους των συνεργαζόμενων φορέων, συλλόγων και σωματείων μίλησαν απευθύνοντας στα μέλη τους κάλεσμα συμμετοχής στην αιμοδοσία οι: Παύλος Γκρέκης από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Δημήτρης Κακαλίκας από το Ναυτικό Ομιλο Καλαμάτας (ΝΟΚ). Παναγιώτης Φασσέας από το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων "Ο Αρίων". Κυριάκος Χρηστέας από την Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου. Αργυρώ Μητράκου και Τάσος Μπουκουβάλας από το Σύλλογο Μικρασιατών Καλαμάτας, καθώς επίσης και η επισκέπτρια υγείας Κωνσταντίνα Κοκκίνη εκ μέρους του Νοσοκομείου Καλαμάτας, η οποία τόνισε πόσο σημαντικό είναι να δίνει κανείς συστηματικά αίμα, γι' αυτό -είπε- χρειάζονται νέοι εθελοντές αιμοδότες κι ειδικά το καλοκαίρι γιατί αυξάνεται ο πληθυσμός στη Μεσσηνία και μαζί οι ανάγκες σε αίμα.

Χορηγοί στην προσπάθεια είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας και τα καταστήματα Cosmos.

Ν.Κ.

 

 

 

 

 


NEWSLETTER