Τρίτη, 06 Αυγούστου 2019 08:08

Ερυθρός Σταυρός Καλαμάτας: Συγκέντρωσαν 43 φιάλες αίματος στην αιμοδοσία στην Παραλία

Γράφτηκε από τον

Ερυθρός Σταυρός Καλαμάτας: Συγκέντρωσαν 43 φιάλες αίματος στην αιμοδοσία στην Παραλία

 

Σαράντα τρεις φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν στη χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία, που οργάνωσε στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ, στον προλιμένα της πόλης, το περιφερειακό τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι αιμοδότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα με σύνθημα “Είναι στο αίμα σου να σώσεις μια ζωή αυτό το καλοκαίρι”. Στη δράση που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, συμμετείχαν φορείς, σύλλογοι και αθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στην Παραλία.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας σημείωσε ότι “το χρειαζόμαστε όλοι το αίμα, είμαστε όλοι εδώ στο κάλεσμα της ζωής από τον Ερυθρό Σταυρό” και παρατήρησε: “Πρώτη προτεραιότητα της Κοινότητας Καλαμάτας σε συνεργασία με εθελοντικούς φορείς είναι η δημιουργία κοινοτικής τράπεζας αίματος, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες δημοτών κι επισκεπτών”.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου Κυριάκος Χρηστέας παρατήρησε πως “η αιμοδοσία είναι ένα δώρο ζωής, 5 λεπτά από το χρόνο μας δεν κοστίζει τίποτα και θα σώσουμε ζωές”. Επεσήμανε πως “το λειτούργημά μας είναι η προστασία της ζωής στη θάλασσα, με αποτέλεσμα αναπόφευκτο να προσφέρουμε κι εδώ”.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας Αργυρούλα Μητράκου επεσήμανε ότι “θέλουμε να βοηθήσουμε για τις ανάγκες του Νοσοκομείου. Μέσα στους στόχους του συλλόγου μας είναι και η αλληλεγγύη, να βοηθάμε τον συνάνθρωπο”.

Ο πρόεδρος του ΝΟΚ Δημήτρης Κακαλίκας παρατήρησε: “Να γίνεται εδώ και να μην συμμετέχουμε; Δίνουμε αίμα για να σώσουμε ζωές”.

Στην αιμοδοσία συμμετείχαν ακόμα το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων “Ο Αρίων”, ενώ χορηγοί ήταν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας και τα καταστήματα Cosmos.

Γ.Σ.