Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 09:36

Μεσσηνία: 21 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία των πυροσβεστών

Γράφτηκε από την

 

 

Οι πυροσβέστες στη Μεσσηνία έδωσαν χθες αίμα και μαζί ζωή στον συνάνθρωπό τους που θα το χρειαστεί αυτές τις γιορτές.

Συγκέντρωσαν συνολικά 21 φιάλες και από τους πρώτους που έδωσε το παράδειγμα ήταν και ο διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος στο νομό, πύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς. Οι αιμοληψίες διενεργήθηκαν από νοσηλεύτριες της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας με την υποστήριξη εθελοντριών του Ερυθρού Σταυρού, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Εκεί για να παίρνει το ιστορικό και να προετοιμάζει τους υποψήφιους αιμοδότες ήταν και ο διευθυντής Αιμοδοσίας Σταύρος Τσιμικλής. Κι επειδή ο καθένας μπορεί να σώσει μια ζωή προσφέροντας 10 λεπτά από το χρόνο του, η πρόσκληση ήταν ανοιχτή σε όλους.

Ο Δημ. Γεωργανάς μιλώντας στην “Ε” τόνισε άλλωστε ότι σύνθημά τους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που διεξάγεται η εθελοντική δράση από την υπηρεσία τους είναι (και όχι τυχαία) “Δίνω αίμα, δίνω ζωή”. Σημείωσε επίσης ότι η χθεσινή αιμοδοσία έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού των προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων, που η μνήμη τους τιμάται σήμερα. Και μπορεί, θύμισε ο πύραρχος, πέρυσι η αιμοδοσία να οργανώθηκε την Ημέρα Μνήμης των Πεσόντων Πυροσβεστών το Νοέμβριο, φέτος όμως θεώρησαν σκόπιμο να μεταφερθεί η δράση το Δεκέμβριο. “Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας των εορτών των Χριστουγέννων και, δυστυχώς, στη χώρα μας συμβαίνουν πολλά ατυχήματα κατά την εορταστική περίοδο”, επεσήμανε ο Δημ. Γεωργανάς, προσθέτοντας παράλληλα ότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγαλύτερες αυτή την εποχή και άρα “πιο ωφέλιμο να δώσουμε τώρα αίμα”. Εξάλλου, “οι πυροσβέστες είμαστε ταγμένοι να προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή και δίνοντας αίμα, δίνουμε ζωή στον οποιονδήποτε συνάνθρωπο το χρειαστεί αυτές τις άγιες μέρες”.

 

ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ

Σήμερα το Πυροσβεστικό Σώμα γιορτάζει τη μνήμη των προστατών του, Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων. Στις 9.50 το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στο Ναό Αγίου Νικολάου στην Καλαμάτα, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας θα είναι ανοιχτή κι επισκέψιμη για όσους επιθυμούν να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις της.

Ν.Κ.