Δευτέρα, 25 Μαϊος 2020 09:20

Πετυχημένη αιμοδοσία στα Καλύβια της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον


Σαράντα μία φιάλες αίματος προσέφεραν χθες οι ενορίτες των Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης στα Καλύβια της Καλαμάτας, στην ετήσια εθελοντική αιμοδοσία της ενορίας.

Οι ενορίτες έδειξαν έμπρακτα την αγάπη και την αλληλεγγύη τους προς το συνάνθρωπο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα με σύνθημα: “Δώσε αίμα, λάβε πνεύμα. Μην διστάζεις, δώσε αίμα, χάρισε ζωή. Γίνε και συ τώρα εθελοντής αιμοδότης”.
Ο εφημέριος του ναού - πατήρ Γεώργιος Τσιριγώτης που πρώτος έδωσε αίμα, μας ενημέρωσε ότι “προσφέρουμε αίμα μία φορά το χρόνο, μετά από προτροπή του σεβασμιωτάτου προς όλες τις ενορίες. Η αιμοδοσία μας εντάσσεται στο πλαίσιο της γιορτής μας, της γιορτής των αγίων μας”.
Σημείωσε ότι “είναι αγάπη προς το συνάνθρωπο, προσφορά ζωής. Ανταποκρίνονται και με το παραπάνω οι ενορίτες μας και τους ευχαριστούμε θερμά. Δίνοντας αίμα, με 10 λεπτά από το χρόνο σου, σώζεις μια ζωή. Στις δύσκολες αυτές μέρες η Εκκλησία είναι παρούσα”.
Η γιατρός του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας Αγγελική Καπόγλη επεσήμανε ότι “αυτή είναι η ενορία με την καλύτερη αιμοδοσία, εδώ έχουμε τους πιο πολλούς αιμοδότες”, ευχαριστώντας τον εφημέριο, τους ανθρώπους που την οργανώνουν και τους εθελοντές αιμοδότες. Παρατήρησε πως “ανάγκες έχουμε πάντα. Το αίμα δεν αγοράζεται, δωρίζεται και το χρειαζόμαστε πάντα. Αν όλοι όσοι μπορούσαν να δώσουν, έδιναν μία φορά το χρόνο αίμα, θα είχαμε επάρκεια ως χώρα”.
Γ.Σ.