Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 22:25

Υφασμάτινες μάσκες έφτιαξαν εθελοντές από το Βασιλίτσι

Γράφτηκε από την

 

 

Υφασμάτινες επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες έφτιαξαν πριν από λίγο καιρό εθελοντές και εθελόντριες από την Κοινότητα Βασιλιτσίου στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και του κύματος αλληλεγγύης που “ξέσπασε” κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Συνολικά για τη δράση εργάστηκαν γυναίκες, οι οποίες είχαν στο σπίτι τους ραπτομηχανές και ήξεραν πώς να τις χρησιμοποιούν. Αξιοποίησαν τα υφάσματα που είχαν σπίτι τους και όταν αυτά τελείωναν, αντάλλασαν τα υλικά μεταξύ τους. Υλικά έδωσαν και άλλοι εθελοντές από όλο το χωριό. Οι κυρίες έδωσαν απλόχερα πολύ από το χρόνο τους, ενώ υπήρχε και εθελόντρια πάνω από τα 80, η οποία έφτιαξε μάλιστα τις περισσότερες, 57 από τις 173 συνολικά. Η κατασκευή της κάθε μάσκας απαιτούσε πολύ κόπο και χρόνο, ήταν μια δύσκολη διαδικασία με πολλές φάσεις.

Οσον αφορά τα λάστιχα, αυτά είτε δόθηκαν ως δωρεές είτε αγοράστηκαν από τους εθελοντές της κοινότητας. Ολες οι μάσκες δόθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, για να χρησιμοποιηθούν από το προσωπικό. Η αποδοχή της δωρεάς, έγινε ομόφωνα δεκτή από το διοικητικό συμβούλιο.

(Φωτογραφία αρχείου)