Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 08:24

Αιμοδοσία του Ερυθρού Σταυρού και σήμερα στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Αιμοδοσία του Ερυθρού Σταυρού και σήμερα στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ (βίντεο)

 

Διήμερο προσφοράς αίματος και ζωής, με σύνθημα “Δώσε αίμα. Δώσε ζωή” ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ, στον προλιμένα Καλαμάτας.

Την εθελοντική αιμοδοσία οργανώνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με την υποστήριξη της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου και συνδιοργανωτές φορείς, συλλόγους και αθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στην Παραλία.

Οι οργανωτές καλούν όποιον Καλαματιανό μπορεί προσφέρει αίμα, να το κάνει σήμερα από τις 9 έως τη 1.30 το μεσημέρι, στο ΝΟΚ.

Η πρόεδρος του τοπικού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δήμητρα Ψαρούλη παρατήρησε ότι “ενώνουμε όλοι μαζί δυνάμεις για να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες φιάλες αίμα” και σημείωσε: “Το χρειαζόμαστε περισσότερο το καλοκαίρι, το αίμα δεν πάει διακοπές. Να βάλουμε μέσα μας την εθελοντική αιμοδοσία, να μη δίνουμε αίμα μόνο για συγγενείς. Εχουμε το άγχος και την αγωνία των γιατρών να βρουν αίμα. Δίνοντας αίμα θα σώσεις μια ζωή, θα βοηθήσεις ένα συνάνθρωπό σου. Είναι σπουδαία πράξη εθελοντισμού και αλληλεγγύης”.

Η κ. Ψαρούλη αφού ευχαρίστησε τον Βαγγέλη Καζάκο που παραχώρησε το χώρο και όλους τους φορείς που συμμετέχουν στην αιμοδοσία, επεσήμανε πως “αν δεν ενώσουμε δυνάμεις, δεν κάνουμε τίποτα”.

Η προϊσταμένη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας Αγγελική Καπόγλη επιβεβαίωσε ότι “η ανάγκη για αίμα έχει αυξηθεί” και σημείωσε: “Το καλοκαίρι έχουμε πιο πολύ κόσμο, οι ανάγκες είναι περισσότερες, έχουμε πιο επείγοντα περιστατικά, περισσότερα τροχαία, ο αριθμός των ασθενών μεγαλώνει, έχουμε και μονάδα μεταγγιζόμενων. Το αίμα που παίρνουμε καθημερινά δεν φθάνει. Τον Αύγουστο είναι δύσκολα τα πράγματα. Ελπίζουμε αυτό το διήμερο να συγκεντρώσουμε αρκετές φιάλες. Οσοι μπορούν, να προσέλθουν να δώσουν αίμα. Το αίμα δεν αγοράζεται, δωρίζεται, είναι το σημαντικότερο αγαθό”.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας είπε ότι “η Κοινότητα Καλαμάτας συμμετέχει στον αγώνα ζωής” κι επεσήμανε: “Δίνουμε αίμα, δίνουμε ζωή. Είναι στάση ζωής για τον καθένα που μπορεί να δώσει αίμα. Είναι πράξη αλληλεγγύης και ανάγκης”. Ο κ. Λύρας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τα συγχαρητήριά του στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, στους χορηγούς και τους οργανωτές.

Η εθελόντρια αιμοδότρια Κωνσταντίνα Πιέρρου σημείωσε με χαρά: “Δίνω κάθε φορά που χρειάζεται και όταν με καλούν. Είναι μόλις 10 λεπτά, πολύ εύκολα, ανώδυνα και κάνει καλό στην υγεία”.

Στο εθελοντικό διήμερο συμμετέχουν το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η Κοινότητα Καλαμάτας, ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας (ΝΟΚ), η Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου, ο Σύλλογος Μικρασιατών Καλαμάτας, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων "Ο Αρίων”, ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Νοτίου Ελλάδας (ΙΟΝΕ), ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος “Παράδεισος” Καλαμάτας, ενώ συμβάλλει και ο καταστηματάρχης - πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας Ανδρέας Ζαγάκος. Χορηγοί στην προσπάθεια είναι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και τα καταστήματα Cosmos.

Γ.Σ.


NEWSLETTER