Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020 08:47

Απόδημοι δώρισαν απινιδωτή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας (βίντεο)

Απόδημοι δώρισαν απινιδωτή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας (βίντεο)

 

 

Εναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή δώρισε στους Μεσσήνιους πυροσβέστες ο Σύλλογος Μεσσηνίων της Νέας Υόρκης “Αριστομένης”, ύστερα από αίτημα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού.

Χθες, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, ο εκπρόσωπος του συλλόγου Σταύρος Γιαννόπουλος παρέδωσε τον απινιδωτή στον διοικητή των ΠΥ Μεσσηνίας, πύραρχο Δημήτρη Γεωργανά. Σε μια μικρή τελετή, όπως αρμόζει στην εποχή του κορονοϊού, στον εξωτερικό χώρο του γκαράζ, παρουσία του διοικητή της ΠΥ Καλαμάτας αντιπύραρχου Θανάση Κατσαφάδου και αξιωματικών της υπηρεσίας, ο κ. Γεωργανάς εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για την απόκτηση του απινιδωτή. “Προσωπικά το θεωρώ δώρο ζωής, καθώς κατά την εμπλοκή των πυροσβεστών σε συμβάντα, μπορεί κάποιος να υποστεί καρδιακή ανακοπή, κι ο απινιδωτής μπορεί να σώσει μια ζωή” ανέφερε χαρακτηριστικά. Αλλωστε, εκτός από παρεμβάσεις σε πυρκαγιές για την κατάσβεσή τους, οι πυροσβέστες συνδράμουν σε απεγκλωβισμούς από τροχαία ή φυσικές καταστροφές, οπότε σε ένα τέτοιο περιβάλλον δουλειάς όλα μπορεί να συμβούν.

 

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ 

Κι επειδή αυτός είναι ο πρώτος εξωτερικός απινιδωτής που αποκτούν οι ΠΥ Μεσσηνίας, ο πύραρχος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της πυροσβεστικής οικογένειας και του Αρχηγού του Σώματος αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη στον πρόεδρο του Συλλόγου των Μεσσηνίων της Νέας Υόρκης Γιώργο Μασουρίδη και τους εκπροσώπους του στη χθεσινή τελετή, κ. Γιαννόπουλο και Τσίχλη.

Σε ερώτησή μας επιβεβαίωσε ότι αυτός είναι ο πρώτος τους απινιδωτής, καθώς δεν είχε μέχρι τώρα η υπηρεσία, κάνοντας παράλληλα αναφορά και στις ενέργειες για την απόκτησή του από τον ιατρό καρδιολόγο και εκπαιδευτή BLS Μανώλη Μάκαρη. Επιπλέον, ο κ. Γεωργανάς διαβεβαίωσε ότι άμεσα, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Καλαμάτας, ξεκινά για όλο το προσωπικό εκπαίδευση στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (μέθοδος κάρπα), με τη χρήση απινιδωτή, τονίζοντας ότι, ήδη, όλοι οι υπάλληλοι έχουν παρακολουθήσει σε προγενέστερο χρόνο πιστοποιημένα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών.

 

“ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ”

Ο Σταύρος Γιαννόπουλος, Έλληνας της Νέας Υόρκης, εκπροσωπώντας το σύλλογο Μεσσηνίων “Αριστομένης” τόνισε ότι ως Έλληνες του εξωτερικού προσπαθούν να απαντούν σε κάθε κάλεσμα της γενέτειράς τους. “Η προσφορά ενός απινιδωτή μπορεί να σώσει μια ζωή, που σε διαφορετικές συνθήκες δεν θα υπήρχε η δυνατότητα”, είπε και πρόσθεσε “σκοπός μας είναι να στηρίζουμε και να υποστηρίζουμε τον τόπο μας”. Ο κ. Γιαννόπουλος μεταβίβασε και τους χαιρετισμούς και τις ευχές του προέδρου του συλλόγου Γιώργου Μασουρίδη, ο οποίος τυγχάνει αξιωματικός στην Ασφάλεια Αεροδρομίων της Νέας Υόρκης. Κι ο απινιδωτής “είναι μια προσφορά από την Ασφάλεια Αεροδρομίων σε εσάς, στο Πυροσβεστικό Σώμα και δείχνει την αμέριστη συμπαράσταση και αγάπη εμάς, των Ελλήνων του εξωτερικού, που φυσικά κοιτάμε να κρατάμε τις σχέσεις με τη γενέτειρά μας”, είπε καταλήγοντας.

Ν.Κ.