Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020 08:11

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - Παράρτημα Μεσσηνίας: Σχολείο βασικών δεξιοτήτων για την εκπαίδευση διασωστών

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - Παράρτημα Μεσσηνίας: Σχολείο βασικών δεξιοτήτων για την εκπαίδευση διασωστών

 

“Γίνε εθελοντής, μη μένεις θεατής!”: Αυτό είναι το φετινό μότο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης-Παράρτημα Μεσσηνίας, που ετοιμάζεται να ανοίξει το σχολείο βασικών δεξιοτήτων για την εκπαίδευση διασωστών.

Και δεν χρειάζεται κάποιος για να εκπαιδευτεί ως διασώστης να έχει εξαιρετική φυσική κατάσταση ή εμπειρία στον τομέα της διάσωσης. Επιπλέον, στην ΕΟΔ δεν ψάχνουν μόνο διασώστες, αλλά και ανθρώπους με ευαισθησίες που αγαπάνε να βοηθούν και να προσφέρουν στον συνάνθρωπο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα τελευταία 30 χρόνια οι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 1.400 επιχειρήσεις διάσωσης στα βουνά της Ελλάδας, στα πελάγη της, σε σεισμούς και πλημμύρες στην Ελλάδα και σε 20 άλλες χώρες, βρισκόμενοι κοντά σε κάθε άνθρωπο που κινδυνεύει. Στα σχολεία της ΕΟΔ οι εν δυνάμει διασώστες της ομάδας είναι απλοί πολίτες, οι οποίοι ξεκινάνε από το μηδέν και σταδιακά εκπαιδεύονται και αποκτούν εξειδίκευση, ώστε να μπορούν ως εξειδικευμένοι πλέον διασώστες να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Βέβαια, η πόρτα του ΕΟΔ στη Φραντζή και Σιδηροδρομικού Σταυρού, στο κεντρικό κτήριο Σταθμού ΟΣΕ, στην Καλαμάτα (τηλ. επικοινωνίας 6977-408903, 6944-915663, 6972-920071 και 6982-103358, email: messinia@hrt.org.gr) είναι ανοιχτή κάθε Δευτέρα 7-9 μ.μ. και προσκαλεί εκτός από διασώστες και άτομα τα οποία μπορούν να βοηθούν σε εκδηλώσεις ή στην οργάνωση και διαχείριση, να αναλάβουν την κοινωνική δικτύωση της ομάδας ή να ασχοληθούν με τον Τύπο, ή ακόμη να καλύπτουν φωτογραφικά διασώσεις ή επιχειρήσεις, ή και άτομα τα οποία θα παραμένουν στο κέντρο επιχειρήσεων και στο κέντρο λήψης μηνυμάτων.

Ν.Κ.