Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 09:06

Σήμερα η αιμοδοσία στο κατάστημα Cosmos Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Δεν ξεχνάμε, προσφέρουμε εθελοντικά αίμα, ειδικά τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές, αλλά και οι ανάγκες έχουν πληθύνει λόγω των νοσηλειών στην κλινική Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Σήμερα μάλιστα διεξάγεται στο κατάστημα Cosmos Καλαμάτας, στην κεντρική πλατεία και Ιατροπούλου 20 έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία, μετά τη μείωση των αποθεμάτων σε αίμα και την έκκληση της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας για τη συγκέντρωση φιαλών αίματος. Έτσι, χάρη στα καταστήματα Cosmos που παραχωρούν το χώρο τους, οι εθελοντές μέσα από ραντεβού που κλείστηκαν τις προηγούμενες ημέρες, θα προσφέρουν εθελοντικά αίμα σε έναν γνώριμο χώρο, σε κεντρικό σημείο της πόλης, απόλυτα ασφαλές, όπου θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

 

ΠΡΩΙ-ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Η έκτακτη αιμοδοσία θα γίνει πρωί - απόγευμα, και συγκεκριμένα από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από 5 έως 8 μ.μ. Ο χώρος διεξαγωγής της αιμοδοσίας είναι απόλυτα ασφαλής και στο κατάστημα Cosmos Καλαμάτας έγινε 48ωρη απολύμανση πριν τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας, για την οποία έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών.

Στην έκτακτη αιμοδοσία παρίστανται ο ιατρός διευθυντής της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας Ιωάννης Αδαμόπουλος, η διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγγελική Καπόγλη, η επικουρική ιατρός Ελένη Παγάνη και νοσηλεύτριες του Τμήματος Αιμοδοσίας, καθώς και νοσηλεύτριες του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Διοργανωτές για την έκτακτη αιμοδοσία είναι τα καταστήματα Cosmos Καλαμάτας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας Καλαμάτας και το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας του ΕΕΣ.

 

ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΧΡΟΝΟ

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τώρα το ερωτηματολόγιο αιμοδότη διατίθεται και σε ψηφιακή μορφή.

Όσοι λοιπόν γνωρίζουν ήδη τη διαδικασία και θέλουν, κατεβάζουν, τυπώνουν και συμπληρώνουν το έντυπο πριν την επίσκεψή τους στο σημείο αιμοδοσίας. Εναλλακτικά μπορεί ο/η ενδιαφερόμενος/η να βρει το έντυπο στο link: https://www.gng.gr/images/docs/Deltio_Aimodoti.pdf Θυμηθείτε να επιλέξετε διπλής όψης στην εκτύπωση για να είναι το έντυπό σας σε μια σελίδα μπρος πίσω.

 

ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΩ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΟΥ;

Για την προσέλευσή σας στο κατάστημα Cosmos Καλαμάτας στην οδό Ιατροπούλου 20 και πλατεία Βασιλέως Γεωργίου για την έκτακτη αιμοδοσία, επιλέγετε για τη μετακίνησή σας έναν από τους παρακάτω τρόπους: SMS 1 στο 13033, ή εκτυπωμένο και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης με επιλογή Β1, ή χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης "Πέμπτη 17/12 συμμετέχω στην Έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία".

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας https://forma.gov.gr/ η αιμοδοσία εντάσσεται στις μεμονωμένες μετακινήσεις (τύπου Β)/Κωδικός 1 "Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία".

 

(Φωτογραφία αρχείου)