Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 08:46

Συγκεντρώθηκαν 27 φιάλες στην αιμοδοσία του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας (βίντεo)

Γράφτηκε από τον

Είκοσι επτά φιάλες αίμα συγκεντρώθηκαν στην χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποίησε το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το νοσοκομείο της πόλης και τις 1η και 2η Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ).

Ηταν η 5η εθελοντική αιμοδοσία που οργάνωσε το Κέντρο Υγείας, με σύνθημα “Μην σταματάς ποτέ. Μπορείς να γίνεις η ελπίδα και ο ήρωας κάποιου ανθρώπου”.

Την πραγματοποίηση της αιμοδοσίας συνέδραμαν στελέχη και εθελόντριες του περιφερειακού τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας Kώστας Βλαχοδημητρόπουλος ανέφερε πως “είχε ανάγκη το νοσοκομείο από αίμα. Λόγω κορονοϊού έχει πέσει η κίνηση. Μας κάλεσαν και ανταποκριθήκαμε άμεσα”. Παρατήρησε ότι “ο Στρατός βοήθησε σήμερα πάρα πολύ. Οταν δίνεις αίμα, δεν παθαίνεις τίποτα. Και σε καιρούς κρίσης και πανδημίας πρέπει να δίνουμε συνέχεια αίμα, για να βοηθάμε τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη”.

Η πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Καλαμάτας του ΕΕΣ, Δήμητρα Ψαρούλη, επεσήμανε ότι “το τμήμα είναι εδώ, μαζί με τους πολύτιμους εθελοντές στηρίζει την αιμοδοσία”. Στέλνοντας μήνυμα σε όλο τον κόσμο, σημείωσε πως “δίνοντας αίμα σώζεις μια ζωή. Πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε το κάθε άτομο χωριστά, να καταλάβει την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα της αιμοδοσίας. Γιατί το αίμα δεν μπορείς να το δημιουργήσεις, αλλά μόνο να το δωρίσεις. Και τον κάθε άνθρωπο δεν πρέπει να τον προσπερνάει η καθημερινότητα και να λέμε «δεν βαριέσαι που θα πάω εγώ τώρα να δίνω αίμα, ας δώσει κάποιος άλλος». Οχι, πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε και να καταλάβουμε τη σημαντικότητα, και να σταματάμε όταν βλέπουμε αιμοδοσίες, για να δίνουμε αίμα. Και ακόμη πιο σημαντικό, δεν πρέπει να έχουμε περιστασιακούς αιμοδότες, αλλά αιμοδότες τακτικούς, που να ξέρουμε να στηριχτούμε, για το θέμα του μεγάλου ελλείμματος που έχουμε”.

Γ.Σ.