Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 11:44

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει η ΟΑΚ 4x4

Γράφτηκε από την
Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει η ΟΑΚ 4x4

Την 1η της εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει αυτό το Σάββατο, μέσω του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών της, η ΟΑΚ 4x4 Μεσσηνίας, στη βάση της ομάδας στη Νέα Είσοδο (πάρκινγκ καταστήματος COSMOS Outlet).

Συνδιοργανωτές είναι η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας. Υποστηρικτές της δράσης είναι η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η επιχείρηση εμπορίας φρούτων Αφοί Αθαν. Γιαννακόπουλοι.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί 9-1.30 το πρωί και 5.30-8 το απόγευμα. Στόχος της δράσης είναι “να συνεχίσουμε να προσφέρουμε το δώρο της ζωής στους συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη!”, αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας και τονίζει πως “σημαντικό είναι να αυξηθούν οι φιάλες αίματος, οι φιάλες προσφοράς για τη ζωή”.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε εθελοντής αιμοδότης μπορεί να δώσει αίμα για ασθενή και οποιαδήποτε άλλη ομάδα εθελοντών. Στην αιμοδοσία θα παραστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας, καθώς και νοσηλεύτριες του Ερυθρού Σταυρού.
Οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να γνωρίζουν τα ακόλουθα:
• Ολοι οι εμπλεκόμενοι στην αιμοδοσία θα πρέπει να τηρήσουν τα μέτρα πρόληψης για την μη εξάπλωση του Covid-19 (αποστάσεις ασφαλείας, χρήση μάσκας και αντισηπτικού χεριών).
• Κάθε άνθρωπος, άνδρας ή γυναίκα, 18-65 ετών, μπορεί να λάβει μέρος σε αιμοδοσία με απαραίτητη προϋπόθεση να είναι υγιής.
• Συμπληρώνοντας το έντυπο αιμοδοσίας, υπεύθυνος ιατρός ελέγχει τον υποψήφιο αιμοδότη για το αν πληροί τις προϋποθέσεις.
• Πριν από την αιμοληψία ο αιμοδότης δεν πρέπει να έχει καταναλώσει τουλάχιστον από το προηγούμενο βράδυ αλκοόλ, να είναι ξεκούραστος και να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα.
• Η αιμοδοσία διαρκεί 5-10 λεπτά.
• Ο υποψήφιος αιμοδότης αποφεύγει το κάπνισμα και την οδήγηση για μια περίπου ώρα και τη βαριά σωματική άσκηση για το υπόλοιπο της ημέρας.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER