Τρίτη, 10 Αυγούστου 2021 07:53

Μεγάλη συμμετοχή στην αιμοδοσία στο Βασιλίτσι

Γράφτηκε από την

 

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συμμετοχή των εθελοντών στην αιμοδοσία που διοργάνωσε την Κυριακή ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλιτσιωτών "Η Φανερωμένη”.

Οι αιμοληψίες έγιναν από την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας που μέσω της σελίδας της στο Facebook εκφράζει την ευγνωμοσύνη και το σεβασμό της για την ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών. Αυτή την Κυριακή ήταν η 16η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου “Η Φανερωμένη” που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους με τους οποίους συνεργάζεται η Υπηρεσία Αιμοδοσίας. Με την ευκαιρία το προσωπικό της υπηρεσίας στην ανάρτησή του γράφει: “Θαυμάσαμε το μεγαλείο αυτών των ανθρώπων μια ακόμα φορά! Σήμερα ήταν όλοι εκεί! Πιστοί στο ραντεβού μας! Παρά το γεγονός ότι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν εξαιρετικά δύσκολες στιγμές 5 μόλις μέρες πριν την προγραμματισμένη θερινή εθελοντική αιμοδοσία του συλλόγου λόγω δασικής πυρκαγιάς που εξελίχθηκε στην περιοχή της κοινότητας Βασιλιτσίου του Δήμου Πύλου-Νέστορος”.

Εκτός από τις πολλές μονάδες αίμα που συγκεντρώθηκαν, αρκετοί νέοι έδωσαν και δείγμα για να γίνουν δότες μυελού των οστών. “Χαρίζοντας μια ανάσα ζωής στις μεγάλες ανάγκες που καλούμαστε να αντιμετωπίζουμε καιρό τώρα εξαιτίας της μειωμένης προσέλευσης αιμοδοτών, είναι τιμή μας να συναντάμε τέτοιους σπουδαίους ανθρώπους” αναφέρει καταλήγοντας η ανάρτηση της υπηρεσίας.