Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021 08:18

Καλαμάτα: Εθελοντική αιμοδοσία στο ΝΟΚ οργανώνει ο Ερυθρός Σταυρός (βίντεο)

Καλαμάτα: Εθελοντική αιμοδοσία στο ΝΟΚ οργανώνει ο Ερυθρός Σταυρός (βίντεο)

Πέντε λεπτά είναι αρκετά για να δώσουμε ζωή σε έναν άλλον άνθρωπο προσφέροντάς του ό,τι πιο πολύτιμο υπάρχει: λίγο από το αίμα μας. Και το μπορούμε δίνοντας αίμα την επόμενη Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 9 π.μ. με 1.30 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ στον προλιμένα Καλαμάτας.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με την υποστήριξη της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου και συνδιοργανωτές φορείς, συλλόγους και αθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στην Παραλία, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία και ζητεί τη στήριξη όλων μας για να συγκεντρωθούν όσο πιο πολλές φιάλες αίμα είναι δυνατό, με σύνθημα “Δώσε αίμα. Δώσε ζωή!”.

Είναι σημαντικό εξάλλου, όπως τόνισε χθες στη σχετική συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του ΕΕΣ Καλαμάτας Δήμητρα Ψαρούλη να γίνει συνείδηση ότι οι ανάγκες δεν σταματούν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και το αίμα δεν παράγεται. Ο μόνος τρόπος για να υπάρχει διαθέσιμο για τα χειρουργεία, τα θύματα τροχαίων και τις μεταγγίσεις είναι οι εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι προσφέρουν συστηματικά αίμα κι έτσι δημιουργείται διαρκώς παρακαταθήκη.

Η νοσηλεύτρια Γεωργία Κουρή εκ μέρους της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, τόνισε πόσο σημαντικό είναι να δίνει κανείς συστηματικά αίμα ειδικά αυτό το δύσκολο καλοκαίρι με τις πυρκαγιές του Αυγούστου, αλλά και τις αναστολές των εθελοντών να αιμοδοτήσουν εξαιτίας της πανδημίας. Ενώ, υπάρχουν συνάνθρωποί μας που για να μείνουν στη ζωή χρειάζονται 4 μονάδες αίμα το μήνα.

Εκ μέρους των συνεργαζόμενων φορέων, συλλόγων και σωματείων μίλησαν απευθύνοντας στα μέλη τους κάλεσμα συμμετοχής στην αιμοδοσία οι: Παύλος Γκρέκης από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Παναγιώτης Λύρας από την Κοινότητα Καλαμάτας. Δημήτρης Κακαλίκας από τον Ναυτικό Ομιλο Καλαμάτας (ΝΟΚ). Ρούλα Μητράκου από το Σύλλογο Μικρασιατών Καλαμάτας. Παντελής Δρούγας από το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων "Ο Αρίων”. Σπύρος Αποστολόπουλος από την Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου. Σοφία Δούση από τον Αθλητικό - Πολιτιστικό Σύλλογο “Παράδεισος” Καλαμάτας και Νίκος Μαλαπέτσας από τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας.

Χορηγοί στην προσπάθεια είναι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τα καταστήματα «Cosmos» και το «Αντίτυπο» - Π. Βασιλόπουλος.

Ν.Κ.