Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2010 21:55

Μεσσήνιοι πυροσβέστες στην ένστολη πορεία διαμαρτυρίας

Με τη συμμετοχή 30 πυροσβεστών και από τη Μεσσηνία πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα η ένστολη πορεία διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, από την Ομόνοια μέχρι το υπουργείο Οικονομίας. Στην 7μελή επιτροπή που συγκροτήθηκε και συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη, συμμετείχε και ο πρόεδρος της Ενωσης Μεσσηνίας Γιάννης Μωραγιάννης. Οι επόμενες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.
Σύμφωνα με τον κ. Μωραγιάννη ο κ. Πλασκοβίτης δεσμεύτηκε πως δε θα γίνει καμιά περαιτέρω μείωση του μισθού των πυροσβεστών με τη νέα εισοδηματική πολιτική και πως σχεδιάζεται ορισμένα από τα επιδόματα που λαμβάνουν να ενσωματωθούν στο βασικό μισθό. Οσον αφορά το δασικό επίδομα που δεν έχει χορηγηθεί για φέτος και οι πυροσβέστες το ζητούν, θα ακολουθήσει συνάντηση με τον ίδιο τον υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου.
Να σημειωθεί πως πέραν των άλλων στα αιτήματα των πυροσβεστών περιλαμβάνονται, η πληρωμή των ρεπό που αδυνατεί να χορηγήσει η υπηρεσία, η ένταξη του επαγγέλματός τους στα επικίνδυνα κι ανθυγιεινά και φυσικά η υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία - το κόστος για την οποία όλοι συμφωνούν πως είναι μικρό.
Οι απόφαση για συμμετοχή της ένωσης σε όλες τις κινητοποιήσεις και ένστολες διαμαρτυρίες πάρθηκε στην τακτική γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με τον κ. Μωραγιάννη, "έτσι εκφράζουμε την αγωνία των πυροσβεστών για το μέλλον των Σωμάτων Ασφαλείας. Εχουμε μπροστά μας την αναδιάρθρωση για την οποία έχουμε υποβάλει προτάσεις στον Αρχηγό μας και περιμένουμε τη διαβούλευση και τα αποτελέσματά της.

Κ.Δ.