Κυριακή, 06 Μαρτίου 2022 09:25

Η Μεσσηνία δίπλα στο λαό της Ουκρανίας με αποστολές τροφίμων και υγειονομικού υλικού (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Η Μεσσηνία δίπλα στο λαό της Ουκρανίας με αποστολές τροφίμων και υγειονομικού υλικού (βίντεο)

Φάρμακα και υγειονομικό υλικό για να αποσταλεί στην Ουκρανία συγκεντρώνει το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, υπάρχει ανάγκη για: Αντιπυρετικά. Φυσιολογικούς ορούς. Κολλύρια. Γάζες αποστειρωμένες. Σπρέι επούλωσης τραυμάτων. Αλοιφές για εγκαύματα. Συσκευές ορών για ενδοφλέβια έγχυση φαρμάκων. Σύριγγες όλων των μεγεθών. Αιμοστατικά. Στολές προστασίας ολόσωμες για τον Covid-19. Ιατρικές μάσκες. Απολυμαντικά χεριών και επιφανειών. Θερμόμετρα. Κουτιά Πρώτων Βοηθειών.

Το υλικό συγκεντρώνεται στα γραφεία του Τμήματος, Κεφάλα 5 Καλαμάτα. Τηλ. 27210 87737 και 27210 88313.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η Κοινότητα Καλαμάτας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας και ενισχύει τη συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού.

Συγκεκριμένα, καλεί “τους συνδημότες μας, τους πάντοτε αλληλέγγυους Καλαματιανούς, έμπρακτα να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους, προσφέροντας είδη από τη λίστα που ανακοίνωσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός”.

Και αυτά είναι: Αντιπυρετικά. Φυσιολογικοί οροί. Κολλύρια. Γάζες αποστειρωμένες. Σπρέι επούλωσης τραυμάτων. Αλοιφές για εγκαύματα. Συσκευές ορών για ενδοφλέβια έγχυση φαρμάκων. Σύριγγες όλων των μεγεθών. Αιμοστατικά. Στολές προστασίας ολόσωμες για την Covid-19. Ιατρικές μάσκες. Απολυμαντικά χεριών και επιφανειών. Θερμόμετρα. Κουτιά πρώτων βοηθειών.

Η συγκέντρωση θα γίνεται στο χώρο των γραφείων της Κοινότητας (Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, ώρες 9 π.μ. μέχρι 8 μ.μ. καθημερινά και Σαββατοκύριακο. Πληροφορίες 27210 87902, 6948-073632.

Ακόμα, ανακοινώνει ότι “ομόφωνα και ομόψυχα το Συμβούλιο Κοινότητας Καλαμάτας στη συνεδρίασή του (3/3/2022) καταδίκασε την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία. Η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ανεξάρτητων λαών και της εθνικής κυριαρχίας των κρατών είναι αδιαπραγμάτευτες και αυτονόητες και πριν και πάνω από όλα η προστασία της κάθε ανθρώπινης ζωής. Ολοι μαζί για την ειρήνη, για τη ζωή”.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας συγκεντρώνει ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Ο ΜΕΣΚ που πάντα δίνει το “παρών” σε όλες τις ανθρωπιστικές ανάγκες που προκύπτουν, λαμβάνοντας ανάλογες πρωτοβουλίες, μετά από επικοινωνία που είχε με την Ουκρανική Πρεσβεία, ξεκινά τη συγκέντρωση από την ερχόμενη Τρίτη 8 του μηνός μέχρι και την Τετάρτη 16 του μηνός, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ.

Τα είδη που χρειάζονται είναι: κουβέρτες (και βρεφικές), ρούχα, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, είδη ατομικής υγιεινής, τρόφιμα που δε χαλάνε (μακαρόνια, χυλοπίτες, ρύζι, κλπ).

Για τα μικρά παιδιά: πάνες, βρεφικά γάλατα και γάλατα εβαπορέ, σαπούνια, σαμπουάν, μωρομάντιλα.

Τηλέφωνο επικοινωνία 6973-221180. Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα  αποσταλούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όπου υπάρχει υπεύθυνο πρόσωπο που τα παραλαμβάνει και τα προωθεί στους πρόσφυγες (Θεσσαλονίκη, Πολωνία, Ρουμανία) ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Στη συγκέντρωση τροφίμων με το “Καραβάνι αλληλεγγύης” συμμετέχει η Ενωση Ανεξάρτητων Φοιτητών Μεσσηνίας, που δημιουργήθηκε την περασμένη χρονιά.

Όπως αναφέρει, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στα σύνορα της Ευρώπης η Ενωση “καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή πολέμου και σε μια συμβολική κίνηση δύο μέλη της προσφέρουν ένα φορητό υπολογιστή ως ελάχιστο δείγμα αλληλεγγύης. Επίσης, το ραδιόφωνο των φοιτητών που εκπέμπει στο διαδίκτυο επικεντρώνει το πρόγραμμα του το επόμενο τριήμερο σε αντιπολεμικά τραγούδια (http://www.e-radio.gr/Freegr-Radio-Kalamata-i2370/live)”.


NEWSLETTER