Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013 22:17

Στην Καλαμάτα ο τερματισμός πανελλήνιας λαμπαδηδρομίας εθελοντών αιμοδοτών

Γράφτηκε από την

Στην Καλαμάτα ο τερματισμός πανελλήνιας λαμπαδηδρομίας εθελοντών αιμοδοτών

Στην Καλαμάτα θα τερματίσει η 11η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών, όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

 

Η λαμπαδηδρομία -που θα ξεκινήσει από το Καναλάκι του Δήμου Πάργας στις 18 Αυγούστου- διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Εξ άλλου, η Καλαμάτα θα φιλοξενήσει και την 26η Αμφικτιονία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος, η οποία θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του δήμου.

 

Αντικείμενο της 26ης Αμφικτιονίας είναι η ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοσίας και η προώθηση της ιδέας δωρεάς ιστών και οργάνων σώματος.