Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 09:00

Καλαμάτα: 25 φιάλες στην αιμοδοσία του Ερυθρού Σταυρού

Καλαμάτα: 25 φιάλες στην αιμοδοσία του Ερυθρού Σταυρού

 

Είκοσι πέντε φιάλες αίμα συγκεντρώθηκαν στη χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Την εθελοντική προσφορά ζωής οργάνωσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, με την υποστήριξη της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του νοσοκομείου και συνδιοργανωτές φορείς, συλλόγους και αθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στην Παραλία.

Παράλληλα,  στα πλαίσια του “11ου Κυπέλλου Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών”, που οργάνωσε ο ΝΟΚ με σύνθημα “Δώρισε την ευκαιρία για ζωή, γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών και κάνε τη λευχαιμία παρελθόν”, ο Γιάννης Αδαμόπουλος, γιατρός αιματολόγος-πρόεδρος του Ομίλου ενημέρωσε και προχώρησε σε εγγραφές εθελοντών δοτών.

Από τους εθελοντές αιμοδότες που συμμετείχαν:

“Δίνω αίμα για να βοηθήσουμε όσους συνανθρώπους μας το έχουν ανάγκη”, μας είπε ο λιμενικός Παναγιώτης Πυλιώτης που δίνει αίμα 2 - 3 φορές τον χρόνο και παρατήρησε πως “είναι ένα απλό τσιμπηματάκι και αφιερώνεις 5 λεπτά από τον ελεύθερο χρόνο σου”.

“Πρέπει να δίνει αίμα όλος ο κόσμος, είναι υποχρέωσή μας. Είναι ζωή το αίμα”, επεσήμανε ο συνάδελφός του Γιώργος Σπυρόπουλος.

“Δίνουμε αίμα, γιατί αγαπάμε τον συνάνθρωπο”, ανέφερε η Αστρη Μαυρέα, υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του Δήμου Καλαμάτας και συμπλήρωσε: “Ολοι πρέπει να δίνουμε αίμα.  Αύριο μπορεί να το χρειαστεί κάποιος δικός μας άνθρωπος”.

“Με την αιμοδοσία προσφέρουμε δώρο ζωής σε κάποιον πάσχοντα που το έχει ανάγκη”, παρατήρησε η πρόεδρος του συλλόγου “Παράδεισος” Σοφία Δούση και πρόσθεσε πως “συνεργαζόμαστε με το Περιφερειακό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού και συμμετέχουμε με μέλη και φίλους του συλλόγου”.

Γ.Σ.